G4Media.ro

Le Pen și Salvini recrutează mai mulți aliați pentru a „schimba Bruxelles-ul”

Le Pen și Salvini recrutează mai mulți aliați pentru a „schimba Bruxelles-ul”

Matteo Salvini (Italia) și Marine Le Pen (Franța) au anunțat că pregătesc un mare eveniment pentru a uni toate mișcările europene „alternative”, transmite La Razon, preluată de Rador. Cei doi lideri naționaliști au făcut acest anunț după ce au avut o întrevedere la Paris, unde ministrul italian de Interne s-a întâlnit cu omologii săi din G7.

„Pregătim un eveniment important pentru Europa din următorii treizeci de ani”, a spus Salvini. „Acesta va avea loc în luna mai în Italia. Vom invita toate mișcările alternative europene și vor fi reprezentanţi din 15 – 20 de țări”, a adăugat el.

Locul întâlnirii dintre liderul Adunării Naţionale, Marine Le Pen, și Matteo Salvini nu a fost dezvăluit, dar, la sfârşit, echipa dnei Le Pen a confirmat organizarea acestui rendez-vous „foarte prietenos” și „fructuos” și care, potrivit presei italiene, ar trebui să fie sărbătorit pe 18 mai la Milano, feuda lui Salvini, deși acesta a indicat că data va fi anunțată în curând.

Ministrul de Interne italian a descris această întâlnire cu Le Pen drept „cordială”. Echipa sa de presă a informat că Marine Le Pen și Matteo Salvini au promis să „întărească noile alianțe internaționale pentru a mări familia celor care doresc să schimbe Bruxelles-ul”, să constituie un grup mare de partide naționaliste în cadrul Parlamentului European. În prezent, Adunarea Națională a dnei Le Pen și Liga lui Matteo Salvini aparțin grupului Europa Națiunilor și Libertăților, împreună cu FPO austriac.

„În plină formă și pregătiţi să câștigăm alegerile europene pe 26 mai cu Matteo Salvini”, a publicat Le Pen pe contul său de Twitter pe o fotografie în care apar cei doi lideri zâmbitori. Salvini a postat pe Twitter o imagine similară, indicând faptul că a fost cu Le Pen „pentru a vorbi despre protecţia locurilor de muncă, a familiei și a mediului” și s-au angajat „să extindă alianța celor care pe 26 mai doresc să se schimbe și să dea un sens comun Europei”. Le Pen i-a prezentat aliatului său italian liniile generale ale manifestului său pentru Europa, pe care intenționează să-l prezinte la Strasbourg pe 15 aprilie. Apoi, ea va începe un tur al Europei pentru a promova această alianță a partidelor de extremă dreapta. Le Pen va fi pe 25 aprilie la Praga pentru a se întâlni cu reprezentanți ai partidului Libertatea și Democrația directă, la începutul lunii mai va merge în Belgia, unde se va întâlni cu Belan Vlaams (Interesul Flamand) și, pe 12 mai, se va deplasa la Bratislava, unde se va întâlni cu SME Rodina (Suntem Familie).

Ultimele sondaje arată o stabilitate în pozițiile candidaților. Lista Adunării Naționale continuă să obțină 21% din intențiile de vot, la diferenţă de două puncte și jumătate de La Republique En Marche! care, de asemenea, rămâne la procentul de 23,5% din ultimele săptămâni. Cele două formaţiuni politice sunt urmate de conservatorii din partidul Republicanii, tot stabil, 13%. Doar stânga radicală înregistrează o ușoară creștere, France Insumise creşte cu o jumătate de punct, până la 8,5%.

Traducerea Rador: Rodezia Costea

Foto: Matteo Salvini și Marine Le Pen (Contul de Facebook al lui Salvini)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Toate rebuturile platite de Putin se aliaza sa distruga Europa.

 2. Europa creata de alti politicieni in decenii vor acum sa o dezmembreze niste neica nimeni care nu au nici-o realizare in plan personal.

 3. Observ ca Le Pen nu are trecut in planul vizitelor si Bucurestiul. Oare nu a auzit de unu, Dragnea, din Teleorman?

  • Truica si Patricia Kaas s au vazut la vreo conferinta de presa ? Exact asa duduia Le Pen cu Dragnea

 4. Pai sa ii ia de pe capul nostru si pe hotii de la guvernare,de abia astept sa piarda alegerile si sa se mute toti la Moscova,sa stie toata lumea cine ii finanteaza!

 5. Video foarte interesant – Ce te transforma intr-un „extremist de dreapta”:
  Things That Make You A Far Right Extremist

 6. cumva istoria se repeta, iarasi rusia e prietena cu Germania si comploteaza cu fascistii impotriva Europei, fix ca in 1939 cind a atacat Polonia si Finlanda. si iarasi fascistii se intilnesc in Milano ca in ww2

 7. si vadim e raposat…
  noroc cu premianta peremeului vulgutza, care si l-a trimis pe nae girimea, alias mandelu, sa-si umple buzunarele la bruxel din banii occidentului.

 8. Tusa și junghiul —lol

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.