G4Media.ro

Lavrov: Occidentalii luptă direct împotriva Rusiei în Ucraina / Despre discursul lui…

Sursa foto: Twitter / Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський

Lavrov: Occidentalii luptă direct împotriva Rusiei în Ucraina / Despre discursul lui Zelenski la ONU: „L-am urmărit pe ecran. Părea destul de posomorât”

Occidentalii luptă direct cu Rusia în Ucraina, a acuzat sâmbătă ministrul rus de externe Serghei Lavrov, în marja Adunării Generale a ONU, transmite Agerpres, care citează AFP.

„Puteţi să spuneţi cum vreţi, dar se luptă cu noi, se luptă cu noi direct. Îl numim război hibrid, dar asta nu schimbă realitatea”, a adăugat el, referindu-se la ajutorul financiar, armele şi „mercenarii” veniţi din ţările occidentale.

În timpul unei lungi conferinţe de presă la sediul ONU din New York, şeful diplomaţiei ruse a fost chestionat cu privire la implicarea Statelor Unite în conflictul din Ucraina.”Faptul că luptă de facto împotriva noastră folosind corpul ucrainenilor, cred că toţi cei de aici care sunt interesaţi de situaţia din Ucraina ştiu foarte bine că americanii, britanicii şi alţii se luptă furnizând în primul rând tot mai multe arme”, a acuzat Serghei Lavrov.

În faţa Consiliului de Securitate al ONU, preşedintele Zelenski a denunţat miercuri „agresiunea criminală” a Moscovei împotriva ţării sale şi „blocarea” organismului ONU din cauza dreptului de veto al Rusiei. Serghei Lavrov a evitat cu grijă să fie prezent în sala Consiliului în momentul discursului şefului statului ucrainean. Dar în timpul intervenţiei sale din aceeaşi zi, după plecarea preşedintelui ucrainean, a răspuns că vetoul rusesc este un „instrument legitim” de care beneficiază cei cinci membri permanenţi ai Consiliului.”L-am urmărit pe ecran. Părea destul de posomorât”, a atacat sâmbătă Lavrov, adăugând:”Aveam treabă, ştiam cu toţii ce va spune, aşa că de ce să pierdem timpul”.

Discursul lui Lavrov la Adunarea Generală a ONU a avut loc la sfârşitul dezbaterii generale, care va încheia marţi, 26 septembrie, după o pauză duminică şi luni. În total, peste 140 de şefi de stat şi de guvern vor ţine discursuri la dezbaterea la nivel înalt a Adunării Generale.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Era posomorât, dar nici Lavrov, putin Prigojin nu sunt foarte veseli!

  2. Are de ce sa fie posomorat. Nimic nu este gratis.

  3. Normal că era posomorât. A luat X pauza/2 final la Bayern-Bochum. La băutura. Știi că el bea bere dar să-l vezi când vinde sticlele…. Nu-l mai oprește nimeni!