G4Media.ro

Lanţul american de restaurante fast-food Subway ar putea fi vândut pentru aproape…

Sursa foto: © Surya Nair | Dreamstime.com

Lanţul american de restaurante fast-food Subway ar putea fi vândut pentru aproape 10 miliarde de dolari/ Deține 37.000 de restaurante în peste 100 de țări

Roark Capital, care deţine restaurantele Arby’s şi Buffalo Wild Wings, este aproape de încheierea unui acord pentru achiziţionarea lanţului american de restaurante fast-food Subway, pentru aproximativ 9,6 miliarde de dolari, a anunţat luni Wall Street Journal (WSJ), transmite Reuters, citată de Agerpres.

Tranzacţia ar putea fi finalizată săptămâna aceasta, a anunţat WSJ, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

„Subway nu intenţionează să facă declaraţii publice suplimentare privind acest proces până când tranzacţia nu va fi finalizată”, a precizat compania pentru Reuters.

Luna aceasta, Reuters anunţa că fondurile de investiţii private TDR Capital şi Sycamore Partners vor împreună să cumpere Subway, care în februarie informa că analizează o posibilă vânzare a afacerilor sale.

Atunci, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat pentru Reuters că Subway este evaluată la peste nouă miliarde de dolari dar există incertitudini că TDR şi Sycamore pot plăti acest preţ. Un alt grup condus de Roark Capital este în negocieri pentru lanţului american de restaurante fast-food, au indicat sursele.

Subway este unul dintre cele mai mari nume în sectorul fast-food, cu mai mult de 37.000 de restaurante în peste 100 de ţări, inclusiv în România. Compania americană, renumită pentru sandwich-urile sale, este deţinută de cele două familii fondatoare de peste cinci decenii.

În primul semestru din 2023, vânzările Subway au urcat cu 9,3% în America de Nord, în urma modificării meniurilor şi a reconfigurării restaurantelor.

Sursa foto: © Surya Nair | Dreamstime.com

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. După un mic calcul am aflat că Subway vrea să-și vândă efectiv toate restaurantele la prețul unei franchize. O franchiză Subway costă între 250.000$-270.000$/locație.
    După câteva informări corecte de pe internet, franchiza Subway e cea mai ieftină dar și cea mai păcătoasă.
    Vă înțeleg, pe hateri, dar nu e problema mea.
    Revenim la Subway, eu unul nu aș plăti franchiză la Subway, ci la McDonald’s care este undeva 1,3 mil $- 1,4 mil $. Pentru că de acolo vine banul!
    Zic, să gândim mai întâi de a da banul.