G4Media.ro

Lacul Ursu din Sovata, deschis oficial pentru turiștii care vor să scape…

Sursa foto: sovatacnipt.ro

Lacul Ursu din Sovata, deschis oficial pentru turiștii care vor să scape de canicula instalată în aproape jumătate din țară

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Mureş, Peter Ferenc, a anunţat, vineri, deschiderea oficială a sezonului estival la Lacul Ursu din Staţiunea Balneoclimaterică Sovata, cu o adâncime de 18 metri şi o suprafaţă desfăşurată de 4.200 de metri, în forma unei blăni de urs, transmite Agerpres.

Asociaţia Visit Sovata a anunţat de asemenea, vineri, deschiderea oficială a „sezonului de bălăceală şi de voie bună la Sovata” şi a postat o serie de fotografii cu atracţiile deosebite care bucură turiştii în această staţiune: Lacul Ursu şi Arboretele de pe Sărături, turnul din poate fi văzută întreaga staţiune, plimbările cu caleaşca prin decorul interbelic, dar şi cursa cu trenul tras de mocăniţă, până la Câmpul Cetăţii.

Lacul Ursu s-a format în urmă cu 149 de ani, fiind singurul căruia i se cunoaște momentul apariției, pe baza unor cercetări efectuate de istoricul Jozsa Andras: 27 mai 1875, în timpul unei ploi torenţiale, pe locul unei păşuni unde curgeau două pârâiaşe.

Începând din anul 1928, în Sovata există o bază de tratament pe malul Lacului Ursu, care a fost primul stabiliment balnear realizat în această zonă, după care s-a înfiinţat în 1933 baza de tratament de la Lacul Negru, iar în 1973 a fost inaugurată baza de tratament de la Hotelul Sovata, actualul Hotel Danubius Health Spa.

Lacul Ursu este cel mai important dintre cele cinci lacuri cu apă sărată existente în staţiunea Sovata – Aluniş, Roşu, Verde, Negru şi Mierlei.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează