G4Media.ro

Laburiştii britanici i-au egalat în sondaje pe conservatorii premierului Boris Johnson pentru…

Laburiştii britanici i-au egalat în sondaje pe conservatorii premierului Boris Johnson pentru prima dată de la preluarea mandatului acestuia

Opoziţia laburistă din Marea Britanie a crescut în sondaje şi a egalat Partidul Conservator al premierului Boris Johnson, pentru prima dată din 2019, când acesta a preluat mandatul, scrie Reuters.

Datele publicate de YouGov vineri seara arată că Laburiştii şi Conservatorii sunt la egalitate, cu 40% din intenţia de vot a britanicilor, potrivit unui sondaj realizat online pe 1,618 adulţi, la mijlocul lunii septembrie.

Un sondaj YouGov anterior, de pe 9 septembrie, arata că Partidul Conservator are un avans de 5 procente în faţa laburiştilor.

Este pentru prima dată din mai 2019 când YouGov, una dintre principalele case de sondare a opiniei publice din Marea Britanie, arată că Partidul Laburist i-a prins din urmă pe conservatori. Ultima dată se întâmpla chiar înainte ca Theresa May să demisioneze şi când Jeremy Corbin încă era liderul laburiştilor.

Un alt sondaj din august, al Opinium, arăta cele două partide la egalitate.

Popularitatea lui Boris Johnson a început să scadă din decembrie 2019, la doar câteva luni de la preluarea mandatului, în special pe seama modului în care Guvernul a gestionat criza sanitară.

Acelaşi sondaj a arătat că britanicii îl preferă pe Keir Starmer, noul lider al laburiştilor, în faţa lui Boris Johnson, cu un avans de 5 procente.

sursa foto: Facebook / Boris Johnson

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. i-au intrecut de mult

  2. Haideți odată cu Brenter, că trebuie să facem United States of Europe, ne-am distrat destul cu bufoni ca Borâs Jonsăn, gata cu pauza ,avem de lucru……

  3. How are they conservative…they look like bunch of metro-liberals…

  4. Laburist inseamna partidul muncitoresc? Dar „Muncitoresc” de tip nou?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.