G4Media.ro

La patru luni după ce un copil a murit în fosa septică…

La patru luni după ce un copil a murit în fosa septică a unei școli, guvernul PSD – ALDE numără unitățile de învățământ fără avize de funcționare

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, le-a cerut luni prefecţilor o situaţie cu toate unităţile de învăţământ care nu deţin avize de la Direcţiile de sănătate publică şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. Într-o videoconferință, prefecţii din mai multe judeţe au semnalat că sute de şcoli nu au avize DSP din cauza lipsei apei potabile şi a toaletelor, transmite Agerpres.

La rândul lui, ministrul interimar al Educației, Daniel Breaz, a spus în videoconferința cu prefecții că ”este extrem de important ca fiecare şcoală din România, în următoarea perioadă, să fie şi să poată să atingă standardele necesare pentru buna desfăşurare a activităţilor”.

Cererea celor doi miniștri interimari vine la doar patru luni după ce un copil de trei ani a murit înecat în fosa septică a unei școli din județul Iași. La acel moment, guvernul PSD – ALDE promisese măsuri pentru ca toate școlile din țară să fie dotate cu toalete moderne.

”“Anul acesta avem 65 milioane de lei pentru acest subiect. Este elaborat draftul de hotărâre de guvern, el va intra în guvern în următoarele săptămâni, pentru că trebuie să obţinem semnăturile de la ceilalţi colegi miniştri. Sperăm să rezolvăm toate problemele de acest fel, cu resursele pe care le avem, pentru că este gândit un sistem modular, care are dimensiuni proporţionale cu numărul copiilor din şcoală. Vom trimite banii la inspectorate şi prin inspectorate la primării. Patrimoniul şcolilor este la primării şi primăria este singura structură administrativă care poate să facă investiţii în şcoală”, declara la acel moment Ecaterina Andronescu, potrivit Edupedu.ro.

Toți miniștrii Educației din ultimii ani au făcut declarații similare, dar problema toaletelor neconforme s-a menținut.

Până la începerea noului an școlar mai sunt trei săptămâni.

Foto: Școală din județul Argeș

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Cu miliardul de lei luat de la Educatie se rezova de 2 ori problema toaletelor.

  2. Voi ati vrut PSD la putere, altfel ati fi mers la vot in 2016.

  3. Votez Klaus Iohannis

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.