G4Media.ro

La frontiera cu Ucraina au fost confiscate 15.790 de pachete cu ţigări,…

sursa foto: politia de frontiera/ politiadefrontiera.ro

La frontiera cu Ucraina au fost confiscate 15.790 de pachete cu ţigări, în valoare de aproximativ 185.000 de lei

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat la frontiera cu Ucraina 15.790 pachete cu ţigări, în valoare de aproximativ 185.000 de lei, ce urmau să fie comercializate pe piaţa neagră de desfacere din zonă.

Potrivit unui comunicat transmis sâmbătă de IGPF, în timpul unei acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Negreşti Oaş, judeţul Satu Mare, au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Cămârzana, mai multe persoane care se deplasau către interiorul ţării, transportând în spate colete voluminoase.

„Poliţiştii de frontieră au acţionat pentru oprirea acestora, fiind somate verbal, moment în care persoanele în cauză au abandonat coletele şi au fugit spre teritoriul ucrainean. În urma acţiunii, la faţa locului a fost identificată o persoană, cetăţean român şi au fost descoperite abandonate 26 de colete care conţineau ţigări de contrabandă”, informează sursa citată.

Autorităţile ucrainene au fost anunţate despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră. Acestea, ulterior, au informat partea română că pe direcţia respectivă au reţinut cinci bărbaţi, cetăţeni ucraineni, implicaţi în activitatea infracţională.

„Coletele cu ţigări au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 15.790 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 185.000 lei. Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se derulează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum şi în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale”, precizează IGPF.

sursa foto: politia de frontiera/ politiadefrontiera.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

 1. Rutenii si NATO, contarbanda cu aviounul, cu anchete, retele de asasini…migranti serviti in fiecare saptamana in Romania…toti in legatua cu Bielorusia…buni baieti, eu zic sa-i luam in UE!

 2. Aceeași manipulare primitivă a poliției, pe care presa o preia mereu pe nemâncate…
  Ca și în cazul drogurilor confiscate, valoarea de 1 milion, 100 de milioane sau 5 miliarde etc s-ar obține numai în situația în care țigările sau drogurile confiscate s-ar vinde. Vindeți țigări de contrabandă și droguri, domnilor polițiști???
  Altminteri, valoarea lor este ZERO, faptul că se evită „scurgerea” unor sume importante din economia reală către produsele de contrabandă fiind irelevantă. Sunt „bani” virtuali.
  Iar faptul că aceste „valori” virtuale intră la calculul PIB-ului (sper că nu greșesc aici) este o adevărată măgărie cât casa…

 3. 11,70 lei / pachet?
  Vreau si eu… Cine le-a „evaluat”?