G4Media.ro

Kuleba: Suntem alături de „Moldova prietenă” pentru candidatura la UE / „Tot…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Kuleba: Suntem alături de „Moldova prietenă” pentru candidatura la UE / „Tot ce îi rămâne Rusiei este să scuipe ameninţări. Nu face altceva decât să arate slăbiciunea”

Ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba a afirmat sâmbătă că, prin condamnarea candidaturilor Ucrainei şi Republicii Moldova la UE, Rusia dă dovadă de slăbiciune, transmite AFP, citată de Agerpres.

„Tot ce îi rămâne Rusiei este să scuipe ameninţări împotriva altor state, după decenii de politici ratate bazate pe agresiune, constrângere şi lipsă de respect. Asta nu face altceva decât să arate slăbiciunea Rusiei”, a scris pe Twitter şeful diplomaţiei de la Kiev.

„Suntem alături de poporul şi guvernul Moldovei prietene în faţa ameninţărilor reînnoite din partea Moscovei”, a adăugat el.

Purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de externe, Maria Zaharova, condamnase vineri decizia Uniunii Europene de a acorda Ucrainei şi Republicii Moldova statutul de candidate la aderare. „Asta confirmă că se continuă activ o acaparare geopolitică a spaţiului Comunităţii Statelor Independente (foste sovietice – n. red.) pentru a limita Rusia”, a declarat ea.

Zaharova a mai susţinut că Bruxellesul foloseşte „metode de şantaj politic şi economic” asupra ţărilor candidate, pentru a impune „sancţiuni nelegitime” împotriva Moscovei, iar obiectivul UE este „de a stabili cu regiunile din vecinătatea sa relaţii bazate pe principiul stăpân-sclav”.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Moldova prietenă? Nu erați voi cu trenul de mare viteză? Câte manuale în limba română sau moldovenească ați tipărit (și distribuit ) voi în ultimii 10 ani? Câți judecători români sau moldoveni aveți ,măi , cerșetorilor de arme și de moa….? Te-n europa cu viteza melcului, maestre culabă tristă!

  2. Ce ai făcut pe 29 martie? Ai înfrînt ? Mai ai glas ? Mai latri la lună? Câte vieți nevinovate s-au pierdut astăzi(dar ieri, dar luna trecută , dar anul ăsta, dar anul trecut, dar de acum 8 ani ? Ești eroul sculii , neica nimeni vorba aliatului tău în pedepsirea propriului popor, nu ți-e rușine?

  3. Moldova si Ucraina nu au fost veci in CSI, retárdaților. Pașol na turbinka!