G4Media.ro

Kuleba: Atacul rusesc din Donbas, „cel mai mare de pe teritoriul european…

Sursa foto: European Council

Kuleba: Atacul rusesc din Donbas, „cel mai mare de pe teritoriul european de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace”

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a declarat că ofensiva rusă din Donbas este „cea mai mare de pe teritoriul european de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace”, relatează The Guardian.

Kuleba a scris pe Twitter că este „prea devreme” pentru a concluziona că Kievul are deja toate armele de care are nevoie pentru a se apăra de ofensiva rusă.

El a îndemnat aliații să „accelereze livrările de arme și muniții, în special MLRS (sisteme multiple de lansare a rachetelor), artilerie cu rază lungă de acțiune, APC (transportoare blindate de personal)”.

Ulterior, Kuleba a acuzat „hoții” ruși că fură cereale ucrainene, le încarcă pe nave și apoi trec prin Bosfor pentru a încerca să le vândă în străinătate.

El a îndemnat țările să „refuze astfel de propuneri” și să nu cumpere grânele furate, adăugând: „Nu deveniți complici ai crimelor rusești. Furtul nu a adus niciodată noroc nimănui”.

Sursa foto: European Council

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Mai pe ocolite astia recunosc ca pierd Donbasul.

  2. Donbasul este ca si pierdut. Întrebarea este daca rușii se mulțumesc cu atat sau merg spre Odesa.

  3. În ultima perioadă victoria Ucrainei nu mai pare chiar atât de sigură. Doar la Mariupol au pierdut în jur de 20000 de militari dintre cei mai motivați și antrenați (nu doar din Azov). Nouă ni se povestește doar despre pierderile ruse.
    Contrar relatărilor de la noi, armata rusă acționează în inferioritate numerică în Ucraina (max. 200000 de ruși contra 700000 de ucraineni). Și totuși până acum victoria Ucrainei în război întârzie, au obținut doar victorii locale.

  4. Ce vorbiti, kulebanii castiga pe linie. Scrie in ziare, pe twitter, pe net si dau si la radio. Peste tot. Nu mai dati cu stiri false, dlor ziaristi.

  5. Cum sa piarda ? Bai, fiti seriosi. Astia castiga in fiecare zi, pana ajung cat Albania. Dupa aia intra in NATO.