G4Media.ro

Kremlinul, „alarmat” de faptul că Ceasul Apocalipsei nu a fost niciodată atât…

Sursa foto: NIKOLSKY / SPUTNIK / AFP

Kremlinul, „alarmat” de faptul că Ceasul Apocalipsei nu a fost niciodată atât de aproape de miezul nopții, care simbolizează sfârșitul timpului

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, s-a declarat alarmat în această dimineață de faptul că „Ceasul Apocalipsei” s-a apropiat mai mult ca niciodată de miezul nopții, chiar dacă oamenii de știință care au mișcat cadranul simbolic au citat chiar „amenințările prea puțin voalate” ale Moscovei legate de folosirea armelor nucleare, scrie The Guardian.

„Situația în ansamblu este cu adevărat alarmantă”, a declarat Peskov reporterilor, făcând apel la o evaluare sobră a tensiunilor dintre Rusia și Occident din cauza crizei din Ucraina.

El a spus că nu există nicio perspectivă de detensionare, bazată pe „linia care a fost aleasă de NATO sub conducerea SUA”.

„Acest lucru ne impune o datorie de a fi deosebit de atenți, de a fi în alertă și de a lua măsuri adecvate”, a adăugat el.

Peskov a calificat, de asemenea, drept absurdă opinia din Occident potrivit căreia pacea și securitatea pe continent ar fi obținute prin înarmarea Ucrainei.

„Vedem o mulțime de manifestări ale convingerii unui număr de politicieni, a unui număr de experți, a militarilor și așa mai departe, care cred că doar prin continuarea războiului poate fi asigurată securitatea continentului. Aceasta este o convingere absurdă, aceasta este o cale fără ieșire pentru dezvoltarea gândirii – atât militară, cât și politică”, a spus Pekov, citat de Tass.

„Am fost convinși de acest lucru în urmă cu un an, și chiar cu puțin mai mult de un an, când președintele Putin a făcut apel la toată lumea să se așeze la masa negocierilor și să discute preocupările noastre, când președintele Putin a cerut tuturor să își amintească de câteva decenii de ofensivă treptată a NATO față de Rusia și când Putin a avertizat că continuarea acestei linii nu poate rămâne fără consecințe”, a mai spus el.

Mai sunt 90 de secunde până la miezul nopții și asta înseamnă că omenirea nu a fost niciodată atât de aproape de un cataclism global, a anunțat marți grupul de oameni de știință care gestionează Doomsday Clock (Ceasul Apocalipsei), care monitorizează nu timpul, ci sfârșitul timpului, citând războiul din Ucraina, potrivit agenției AFP.

Bulletin of the Atomic Scientists, care se ocupă de acest proiect simbolic din 1947, a prezentat noul său ceas, care ar trebui să măsoare iminența unei catastrofe globale, în cadrul unei conferințe de presă la Washington.

Acesta a fost devansat cu 10 secunde și acum marchează miezul nopții minus 90 de secunde, apropiindu-se astfel de miezul nopții, ora fatală pe care oamenii de știință speră că nu va fi atinsă niciodată. Acesta este un record de la crearea sa.

Din 2020, ceasul a fost fixat la 100 de secunde de miezul nopții.

„Dăm ceasul înainte, iar acesta este cel mai aproape de miezul nopții”, a declarat grupul la prezentarea noii ore.

„Amenințările prea puțin voalate ale Rusiei de a folosi arme nucleare reamintesc lumii că o escaladare a conflictului – accidentală, deliberată sau din greșeală – reprezintă un risc teribil. Posibilitatea ca acest conflict să scape de sub control rămâne ridicată”, au avertizat oamenii de știință.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

12 comentarii

 1. Fosta Federație Rusă mai are puțin și se destramă.

 2. Din ciclul „dacă nu ne lăsați să vă violăm dăm cu bomba nucleară”! Asta ține doar la copiii morți încă vii prinși cu japca în Rusia si trimiși în tocătorul de ruși. Vor muri cu încredere in ei si cu vocea lui Peskov debitând absurdități!

 3. Ete fleosc !

 4. Acet Peskov e un titan al mancatului de … rusesc. Fiica lui traieste in Franta si fiul prin UK sau SUA, nu mai retin exact. Si povestea se repeta cu toti oligarhii si cateii lui Putin, cu Putin in frunte. Mai curand o sa dea cu nucleara in propriile provincii ruse decat in Occidentul care i-a primit cu neamuri si averi.

 5. Hai jet mă „puternicilor”!

 6. Mai băiete (Pleșcoi) azi nu ai mâncat spanac?

 7. Sa-ti bagi ceasul in koor ba themb3lule, ne pisham pe ingrijorarile tale!

 8. Pleșcoi își face si el norma ca salariat si sluga umila, îl doare la bască ce se intampla pe front.

 9. E fix? A sunat ceasu? Kremlinule hai sa su.gi paula.

 10. Sper sa apucam sa vizitam craterul de la Moscova, unde era candva Kremlin-ul.

 11. exact, noaptea k.kremlinului se apropie in galop…nato va da ora exacta in rusiastan la prima miscare gresita…‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️

 12. Nea Plescov renunta 2 zile la vodka si iti trece toata spaima Sa nu te apuce alta cand te vei trezi si vei vedea unde esti