G4Media.ro

Kremlinul afirmă că Rusia și SUA au contacte „foarte sporadice” cu privire…

Sursa foto: Twitter / Russian Embassy in the USA

Kremlinul afirmă că Rusia și SUA au contacte „foarte sporadice” cu privire la armele nucleare

Kremlinul a declarat luni că se află în contact „sporadic” cu Statele Unite pe probleme legate de armele nucleare, la câteva zile după ce președintele Vladimir Putin a declarat că „nu blufează” în legătură cu disponibilitatea sa de a folosi astfel de arme dacă Rusia ar simți că integritatea sa teritorială este amenințată, relatează Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că cele două părți au menținut un canal deschis limitat de dialog pentru a permite „schimbul de mesaje de urgență” între cele două mari puteri nucleare ale lumii.

„Există canale de dialog la nivelul adecvat, dar acestea sunt de natură foarte sporadică. Cel puțin ele permit schimbul unor mesaje de urgență cu privire la pozițiile celuilalt”, a declarat Peskov reporterilor.

Putin a declarat săptămâna trecută că Moscova ar fi pregătită să folosească arme nucleare pentru „a proteja Rusia și poporul nostru”, în timp ce anunța o campanie de mobilizare care amenință să escaladeze semnificativ conflictul de șapte luni din Ucraina.

Statele Unite au avertizat duminică Moscova cu privire la „consecințe catastrofale” dacă va folosi arme nucleare în Ucraina.

Consilierul american pentru securitate națională, Jake Sullivan, a declarat că Statele Unite vor „răspunde decisiv” dacă Rusia va desfășura astfel de arme împotriva vecinului său. El nu a dat detalii în mod public, dar a declarat că Washingtonul a spus în privat Moscovei „mai detaliat ce anume ar însemna acest lucru”.

Peskov a refuzat să comenteze atunci când a fost întrebat ce au spus Statele Unite Rusiei că au vrut să spună prin „consecințe catastrofale”.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...