G4Media.ro

Kremlinul afirmă că armata rusă va organiza exerciţiile nucleare într-un interval de…

Sursa foto: Ministry of Defense of the Russian Federation (eng.mil.ru)

Kremlinul afirmă că armata rusă va organiza exerciţiile nucleare într-un interval de timp „adecvat”

Kremlinul a declarat luni că exerciţiile cu arme nucleare non-strategice pe care preşedintele Vladimir Putin le-a ordonat vor avea loc „într-un termen adecvat” şi că aceasta este o chestiune care ţine de Ministerul Apărării, relatează TASS, transmite News.ro.

La începutul acestei luni, Putin a ordonat armatei sale să exerseze desfăşurarea de arme nucleare tactice după ceea ce Moscova a declarat că au fost ameninţări din partea Franţei, Marii Britanii şi Statelor Unite.

Când a fost întrebat despre aceste exerciţii, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a evitat să indice o dată concretă. „Aceasta este o întrebare pentru Ministerul Apărării. Există într-adevăr un ordin din partea comandantului suprem, acesta va fi executat în intervalul de timp adecvat”, a spus Peskov.

Evenimente

30 mai – Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie – Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie – Maratonul Energiei

Anterior, Ministerul rus al Apărării declarase că, la instrucţiunile preşedintelui, Statul Major General al Forţelor Armate Ruse a început pregătirile pentru un exerciţiu pe termen scurt cu formaţiuni de rachete din Districtul Militar Sudic, cu implicarea aviaţiei şi a Marinei. Se va exersa pregătirea şi utilizarea armelor nucleare non-strategice. Exerciţiile au ca scop, printre altele, asigurarea necondiţionată a integrităţii teritoriale şi a suveranităţii Federaţiei Ruse ca răspuns la declaraţiile provocatoare şi la ameninţările unor oficiali occidentali.

Vladimir Putin a calificat exerciţiile de exersare a folosirii armelor nucleare non-strategice drept un exerciţiu de rutină în care nu există nimic neobişnuit. El a mai spus că exerciţiile se vor desfăşura în trei etape, iar Belarusul se va alătura Rusiei în cea de-a doua etapă, întrucât pe teritoriul Belarusului sunt desfăşurate arme nucleare non-strategice.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...