G4Media.ro

Kremlinul acuză SUA că decizia sa de a trimite echipamente și consilieri…

Kremlinul acuză SUA că decizia sa de a trimite echipamente și consilieri militari în Ucraina va amplifica tensiunile: „Suntem în mod serios îngrijoraţi de acţiunile Kievului la linia de frontieră”

Kremlinul a declarat marţi că orice decizie a SUA de a trimite consilieri militari şi mai multe echipamente militare în Ucraina va alimenta şi mai mult tensiunile, informează Reuters, citată de Agerpres.

CNN a raportat luni că Washingtonul ia în considerare trimiterea de consilieri şi de noi echipamente, inclusiv arme, către Ucraina, în condiţiile în care Rusia comasează trupe lângă frontieră.

„Suntem în mod serios îngrijoraţi de acţiunile Kievului la linia de frontieră din estul Ucrainei şi de posibilitatea ca Ucraina să decidă să facă uz de forţă acolo”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, într-o conferinţă de presă.

Potrivit lui Peskov, Rusia nu intenţionează să invadeze Ucraina, iar Ucraina şi-ar putea asigura securitatea revenind la planul de restabilire a păcii convenit cu Moscova.

La rândul său, Serviciului de Informaţii al armatei ucrainene (GUR) a anunţat marţi că forţele din estul Ucrainei aflate sub controlul Rusiei îşi sporesc capacitatea de luptă şi au întreprins mai multe exerciţii pe scară largă.

Ucraina şi ţări membre ale NATO se declară tot mai îngrijorate de mişcările de trupe ruse lângă frontierele ucrainene.

Rusia a acuzat Ucraina şi SUA că alimentează tensiunile în regiune.

Trupele ucrainene se confruntă cu forţe susţinute de Rusia în estul Ucrainei, într-un conflict care, potrivit Kievului, a ucis din 2014 până în prezent 14.000 de persoane.

Sursa foto: Ukrainian Air Assault Force / ukrinform.net

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

  1. Adevarul e ca USA cauta scandal cu mana altora ca de obicei.

  2. Rusia abia aşteaptă să mai fure din teritoriul unei ţări suverane.

  3. Daca kremlinul e serios ingrijorat de miscarile de la frontiera ale Ucrainei atunci ucraineenii au dcreptul sa fie si ei ingrijorati de miscarile Rusiei la aceeasi granita. Sau poate sunt ingrijorati ca Ucraina va primi ajutor de la USA si atunci se schimba raportul de forte din teren, aici e adevarat.

  4. Haha ce slabi rușii, le e frică să nu-i atace Ucraina. Dacă aud asta și din gura lui Putin înseamnă că tre’ să descalece și să se apuce de stand-up.

  5. Aha, rusii sunt ingrijorati ca a invadat un teritoriu ucrainean? Tare! Mai bine era sa nu-i fi invadat?

  6. Rusnacii ar fi in stare sa zica ca Ucraina vrea sa invadeze Rusia

  7. Ii e frica hotului ca mi-a intrat in casa.