G4Media.ro

Kremlin: Sabotajul nu poate fi exclus ca motiv pentru avarierea rețelei de…

Sursa foto: Nord-Stream.com

Kremlin: Sabotajul nu poate fi exclus ca motiv pentru avarierea rețelei de conducte Nord Stream / „Este o problemă legată de securitatea energetică a întregului continent”

Kremlinul a declarat marți că nu exclude sabotajul ca motiv al avarierii rețelei de conducte Nord Stream, construită de Rusia în Marea Baltică, relatează Reuters.

Nord Stream AG, operatorul rețelei, a declarat mai devreme marți că trei linii offshore ale sistemului de gazoducte Nord Stream au suferit daune „fără precedent” într-o singură zi.

„Nici o opțiune nu poate fi exclusă în acest moment”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, în cadrul unei conferințe telefonice cu reporterii, când a fost întrebat dacă sabotajul a fost motivul avariilor.

El a mai spus că Kremlinul este foarte îngrijorat de această situație, care necesită o anchetă rapidă, deoarece este o problemă pentru securitatea energetică a „întregului continent”.

„Aceasta este o veste foarte îngrijorătoare. Într-adevăr, este vorba despre niște daune de natură neclară la conducta din zona economică a Danemarcei”, a spus el.

„Aceasta este o problemă legată de securitatea energetică a întregului continent”.

Nord Stream AG a declarat că este imposibil de estimat când va fi restabilită capacitatea de lucru a sistemului de rețele de gaze.

Nord Stream 1, care constă din două linii paralele cu o capacitate nominală de 27,5 miliarde de metri cubi pe an fiecare, a început să furnizeze gaze direct din Rusia către Germania în 2011.

Nord Stream 2, care merge aproape în paralel cu Nord Stream 1, a fost construit în septembrie 2021, dar nu a fost lansat niciodată, deoarece Germania a refuzat să îl certifice. Proiectul a fost oprit complet cu doar câteva zile înainte ca Moscova să își trimită trupele în Ucraina, la 24 februarie.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

4 comentarii

  1. Da dar orisicat, domnu Peskov e ingrijorat de „securitatea energetica a intregului continent”
    Manastire-intrun picior ghici ce mana cu litere chirilice a dat cu piciorul noaptea si a spart teava?

  2. Încă un motiv să nu mai contam pe ruși pentru energie!
    Ei să -si ardă gazul de pomană 10 ani până il vor putea exporta in China! Nu contează cine a sabotat, tot răul spre bine! 😏

  3. Exact, v-ati sabotat singuri jucand ruletă rusească cu gazul livrat prin această conductă.

  4. Il declara sabotaj si isi rezerva dreptul de a raspunde cu masuri similare contra unor conducte ale concurentei. Doar nu credeati ca vor sta pasivi si vor lasa Europa sa gaseasca alternative la gazul rusesc?