G4Media.ro

Kremlin: Este cam devreme pentru a spune dacă preşedintele Putin va candida…

Sursa foto: Sergei GUNEYEV / RIA NOVOSTI / AFP

Kremlin: Este cam devreme pentru a spune dacă preşedintele Putin va candida din nou în 2024

Preşedintele rus Vladimir Putin nu a spus până acum dacă va candida din nou la alegerile prezidenţiale programate pentru 2024, potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, informează marţi dpa, citată de Agerpres.

Preşedintele Putin nu este în dispoziţie de campanie deoarece în prezent era foarte ocupat, a afirmat Peskov pentru cotidianul moscovit Izvestia în declaraţii date publicităţii marţi.

„Încă nu l-am auzit să spună dacă va candida sau nu. Asta înseamnă că este încă puţin devreme”, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Preşedintele Putin, care a ordonat invadarea Ucrainei în februarie anul trecut, a ocupat funcţia de preşedinte din 2000 până în 2008 şi din 2012 până în prezent.

În urma unui amendament adus Constituţiei, lui Vladimir Putin i se va permite în mod legal să candideze din nou la preşedinţie anul viitor.

În trecut, Vladimir Putin şi-a anunţat candidatura destul de târziu în perioada premergătoare alegerilor, deşi era evidentă pentru mulţi intenţia sa de a rămâne la putere.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...