G4Media.ro

Klaus Iohannis: „Ziua de 1 Decembrie este acel moment din an când…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Klaus Iohannis: „Ziua de 1 Decembrie este acel moment din an când ne luăm răgazul de a ne gândi mai mult la importanţa identităţii noastre naţionale, la valorile şi aspiraţiile pe care le împărtăşim”

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri la Palatul Cotroceni, că „ziua de 1 Decembrie este acel moment din an când ne luăm răgazul de a ne gândi mai mult la importanţa identităţii noastre naţionale, la valorile şi aspiraţiile pe care le împărtăşim”.

Şeful statului a decorat mai multe cadre medicale, membri ai corpului didactic şi reprezentanţi ai societăţii civile.

„Îmi face o deosebită plăcere să putem găzdui la Palatul Cotroceni această ceremonie încărcată de o semnificaţie deosebită pentru noi toţi. Ziua de 1 Decembrie este acel moment din an când ne luăm răgazul de a ne gândi mai mult la importanţa identităţii noastre naţionale, la valorile şi aspiraţiile pe care le împărtăşim. 1 Decembrie este însă şi prilejul de a mulţumi unor personalităţi remarcabile, care, prin activitatea lor de zi cu zi, fac România mai bună. Astăzi, îmi revine bucuria de a le onora eforturile depuse şi de a le transmite gratitudinea întregii societăţi.

Ziua Naţională a României marchează respectul pe care îl vom purta mereu unei generaţii care s-a dedicat trup şi suflet împlinirii unui ideal măreţ şi reprezintă simbolul unităţii, al sacrificiului şi al speranţei poporului român. Aceste valori sunt mai actuale ca niciodată şi se cuvine ca acum să arătăm recunoştinţa noastră celor care, prin sacrificiul lor, au grijă de sănătatea şi de viaţa noastră”, a declarat Klaus Iohannis, miercuri, la ceremonie de decorare a unor cadre medicale, membri ai corpului didactic şi reprezentanţi ai societăţii civile, care a avut loc la Palatul Cotroceni.

El a mai spus că medicii nu şi-au pierdut optimismul în lupta împotriva pandemiei.

„Sunt aproape doi ani de când cursul normal al existenţei noastre cotidiene a fost perturbat dramatic, ca urmare a pandemiei de COVID-19.  Se află printre noi oameni care zi de zi au îndurat noi teste de rezistenţă şi de adaptabilitate. Dragi medici, doar vocaţia şi înzestrările dumneavoastră extraordinare, native sau cultivate, pot explica faptul că, în ciuda riscurilor, a oboselii şi a condiţiilor extrem de grele, nu v-aţi pierdut optimismul că puteţi învinge boala şi nu aţi ezitat în misiunea dumneavoastră fundamentală, aceea de a proteja sănătatea semenilor.

Prin dragostea pentru viaţă şi pentru oameni, v-aţi avântat mereu în prima linie a luptei împotriva pandemiei. Echipele de îngrijire critică din care faceţi parte s-au aflat alături de români în fiecare zi, luptând pentru salvarea celor în suferinţă. Este un efort susţinut într-un mediu de lucru dificil, pe care doar oamenii curajoşi şi devotaţi pot să-l facă şi, de aceea, vă sunt profund recunoscători”, a completat şeful statului.

Preşedintele României a vorbit şi despre importanţa educaţiei şi aportul pe care l-au avut cadrele didactice în digitalizarea sistemului de învăţământ, în contextul pandemiei.

„Dragi membri ai corpului didactic, Dragi reprezentanţi ai societăţii civile, În urma acestei pandemii de COVID-19, nu doar sistemul sanitar a avut de suferit, ci şi cel de educaţie. Acţiunile dumneavoastră pentru digitalizarea actului educaţional şi pentru creşterea echităţii în şcoli şi universităţi s-au făcut remarcate încă dinainte de pandemie.

Este incontestabil că această criză sanitară a accentuat diferenţele de acces la educaţie de calitate pentru copii şi tineri. Impactul economic, social şi psihologic al acestei perioade educaţionale fără precedent va fi resimţit pentru multă vreme de acum înainte. Faptul că aţi pus vocaţia şi efortul dumneavoastră în slujba interesului copiilor, într-un context atât de complicat, în care sentimentul de autoprotecţie s-a activat în mod natural la majoritatea oamenilor, îmi confirmă din nou câtă nevoie este să îi susţinem pe cei care văd educaţia ca pe o chemare, nu ca pe o meserie. Vă număraţi printre cei care pun deja bazele României Educate şi pentru asta vă mulţumesc!

Distincţiile conferite astăzi reprezintă o recunoaştere a meritelor oamenilor care aduc cinste ţării noastre. Pandemia de COVID-19 ne afectează pe toţi şi, oricât am încerca, nu vom reuşi să stopăm această criză sanitară fără solidaritate şi unitate. Inspiraţi de exemple ca dumneavoastră, trebuie să acţionăm prin toate mijloacele pe care le avem la dispoziţie, pentru a recăpăta ceea ce acest virus ne-a răpit şi ceea ce ne lipseşte cel mai tare în zile ca aceasta: apropierea celor dragi, sentimentul de siguranţă, bucuria strângerii de mână şi a îmbrăţişării. Vă mulţumesc, vă doresc multă sănătate şi, cu ocazia Zilei Naţionale, un călduros «La mulţi ani!». La mulţi ani, România!”, a conchis Iohannis.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

48 comentarii

 1. ne produci greață mai bine te abții

  • Unde-i lege nu-i tocmeala.
   Dar ei au atatea secrete financiare de apărat. Si le vor apara, de noi.
   Suntem 2ouă Românii

  • Stati linistiti, ca vorbea cu PSD-ul….Cu restul Romaniei nu mai are ce vorbi!

  • Când stai la masă cu ciuma roșie, cea care numește (cu sprijinul lacheilor lui Câțu si-al hungurilor, să ne înțelegem) pe „avocata” interlopilor și infractorilor din politică – șefa Comisiei Juridice, nu mai poți face referire la „valori și aspirații” în afară de cele ale infractorilor !

 2. E închis la golf?

  • Dispari si lasa-na Klaus. Ne-am saturat toti de fatarnicia ta.

 3. valorile si aspiratiile USL … grindeaunu, fire rea, avocata interlopilor ….

 4. Ce valori si idealuri expiri tu Klause ?

  PS. Ca aspiratiile ti le cunoastem : pt viitorul apropiat sa nu fi suspendat si destituit iar pt viitorul o idee mai indepartat, sa nu se trezeasca Doamna cu o condamnare penala !

  • @Su,
   Nici măcar caimacul n-am apucat să-l savurez, așa că propunerea mea zic că e una rezonabilă…
   PS. Vrei să spui că Doamna s-ar putea trezi, intr-un viitor nu foarte indepărtat, pe o saltea vărgată, pe un pat din tablă, intens pipăită de perechi de palme pe genunchi și pe coapse ?
   Măi, să fie! Am trăit mai tot timpul cu impresia că termenul de: „Cumpărător de Bună Credință” are legatură cu BOR-ul și cu Marele Alb…

  • @Scara;
   Asta-i spaima lui Iohannis ! Din punctul meu de vedere Doamna Carmen nu va pati nimic dar daca tu ai scris incontinuu de Voluptuta care o place, dar ce te faci ca e la Targsor, uite ca s-a speriat de puterea interlopilor (acum o au si pe avocata lor sefa la Comisia Juridica !) si are cosmaruri in fiecare noapte cu Voluptuta lui nea Alifie !

  • „Coana” Voluptuța, nu „Voluptuța” simplu, că are o vârstă și multe „doamne” inscrise pe răboj…
   PS. Ce zici, să stau cu ochii ca pe butelie pe viitoarele mesaje, poate-poate voi recepționa și mesajul de la cel (cea) care de obicei ne găsește locația potrivită ?

 5. Coarnele si coada va mai lipseste.

 6. Ce valori „impartasim”? Eu nu am dat tradat, nu am dat tara pe mana hotilor.

 7. Era bine să se înmâneze decoraţiile la Muzeul Naţional de Istorie, aflat în reparaţii din 2002.

 8. trădătorii nu se uită să nu crezi că electoratul tau e electoratul PSD tristă dezamăgire vei rămâne în istoria acestei națiuni

 9. Aspirațiile pe care le împărtășesc, mi le-ai călcat în picioare…

 10. Asta a fost ultima participare la ceremonia de 1 decembrie în calitate de prezident a ficusului…urmează 2022—Suspendare&Anticipate LA mulți ani ROMANIA

 11. Asta a fost ultima participare la ceremonia de 1 decembrie în calitate de prezident a ficusului…urmează 2022—#Suspendare&Anticipate LA mulți ani ROMANIAA

 12. Asta a fost ultima participare la ceremonia de 1 decembrie în calitate de prezident a ficusului…urmează 2022—#Suspendare&Anticipate LA mulți ani tuturor

 13. Scarba gretoasa.

 14. Nu este zăpadă la munte ca nu era dulapul la festivități. Nu pot sa imi scot din minte pe Turcan care a spus unui om la o bursa de locuri de muncă dacă nu ii ajung banii sa isi mai caute un job. Fenomenal, iar acum tuta era supărată ca nu face parte din guvern si aruncă cu noroi in toată lumea. Când cei mai mulți romani trag din greu ptr un trai mai bun nu le mai arde de carnavaluri parade sau chelhanale. Ăsta o să fie cel mai detestat președinte din istoria României. L-am votat ca proștii iar acum ne a tras țeapă.

 15. Nu ma identific cu hotii, Hotule!

 16. Omul e dus rau cu capul, ne sfideaza cu un tupeu fara margini si fara sa rateze vreo ocazie, cum sa ai tupeu sa spui asemenea aberatie: „Vă număraţi printre cei care pun deja BAZELE României Educate şi pentru asta vă mulţumesc!”
  Care Romanie educata, dle Haos Werner Iohannis, Statul roman a esuat, tu ai spus-o in gura mare iar Educatia a ajuns fara speranta!!!
  Chiar daca e Ziua Nationala, ajunsa fara prea mare importanta in sufletul ROMANILOR din pacate, din CAUZA unor incompetenti politruci ca tine, nu ma pot abtine: s….r!!!

 17. Sarmanii postaci ?!Cita ura au in dibla.

 18. Ce vorbe frumoase. Cu cât sunt mai meșteșugite cu atât suna mai fals in gura președintelui .
  Dar dle președinte despre ce valori vorbiți ? Despre protejarea infractorilor ,atunci când se dorește justiție ? Despre sub mediocritatea ce ați instalat-o odată cu impunerea lui Câtu președinte PNL și mai apoi prim ministru ? Despre stabilirea modului de comportament politic ( numai slugarnic intereselor prezidențiale) al partenerilor unei coaliții ?
  Despre acest peeseedeee și udeemeeree care sunt garanții dvs pentru o eventuală tragere la răspundere , vizând fapte ale cetățeanului Iohannis? Despre care , despre ce ???

 19. Ne dorim sincer sa nu mai apuci urmatoarea zi nationala!

  • Din păcate doar cei privilegiați sărbătoresc, iar restul românilor sunt cei sărbătoriți. Un fel de ziua națională a bovinelor sau a ovinelor. Hai să trăim!

 20. Toti cei de mai sus care v-ati varsat veninul impotriva Presedintelui sunteti o adunatura de krettini. Ati uitat ca psdul a castigat alegerile. Asta ati votat! Iar daca s-ar face anticipate astazi, procentul psd ar fi si mai mare. Omul a lucrat cu „materialul clientului”! Asta i-ati oferit, asta ati primit inapoi. Nu a avut cum sa faca bici din votul unora ca voi!
  Multumiti terfelistilor usec.urici pentru situatia actuala! Gonflatii astia nu s-au saturat, desi au primit mai mult din cascaval decat cei sub 15% pe care i-au avut si s-au dovedit a fi niste gunoaie tikkaloase!
  De-aia e Romania asa cum e, cu tem.bellutzi ca voi!
  Ciuie Molos! Druie Mula! Vuie Moiculescu!

  • @goe
   Sigur, ca doar Drula, Ciolos si Voiculescu de la USR au administrat Romania vreme de 30 de ani.

  • Alooo tipule nu cumva molaul s a aliat cu PSD de frica suspendării? Vrea sa stea liniștit in vacanta până la finalul mandatului după sa intre premier. Nu am votat psd la prezidențiale suntem mulți care l am votat de 4 ori tocmai ptr discursul pe care il avea impotriva psd. Alții au stat la cozi o zi întreaga prin ploi vânt furtuni sa scape de psd care acum merg la brat cu molaul. Dacă votam cu psd sigur Viorica ajungea președintele țării, asta iti doreai?!

 21. Toti cei de mai sus care v-ati varsat veninul impotriva Presedintelui sunteti o adunatura de kret.tini. Ati uitat ca psdul a castigat alegerile! Asta ati votat! Iar daca s-ar face anticipate astazi, procentul psd ar fi si mai mare. Omul a lucrat cu „materialul clientului”! Asta i-ati oferit, asta ati primit inapoi. Nu a avut cum sa faca bici din votul unora ca voi!
  Multumiti terfelistilor usec.urici pentru situatia actuala! Gon.flatii astia nu s-au saturat, desi au primit mai mult din cascaval decat cei sub 15% pe care i-au avut si s-au dovedit a fi niste gunoaie tick.aloase!
  De-aia e Romania asa cum e, cu tem.bellu.tzi ca voi!

 22. Nu știu alții cum sunt dar eu nu pot asculta mai mult de 2 seconde vocea acestui neom

 23. Postacii userici agarici lucreaza si de 1 Decembrie?
  Vai ce trist!🤣
  Ioha v-a dat un dos de palma de v-a trimis direct in tomberonul istoriei, acolo unde veti ramane.
  Restul e bla-bla😴.

 24. Asta cred ca e dus cu pluta rau ca rupt de realitate NU cred ca e!

 25. Vai, postacii userici agarici lucreaza si pe 1 Decembrie?
  Ce trist!🤣
  Ioha v-a dat o smetie de v-a trimis direct in tomberonul istoriei, acolo unde veti ramane.
  Restul e bla-bla😴

 26. Jalinc presedinte…

 27. DRECKS VERRÄTER🤮👎

 28. Pe ăsta nu mai poți să-l crezi nici dacă își spune numele,,mă numesc Klaus W I””. Imediat iti vine în minte ,, mă numesc Livu Dragnea”, deși după cum a întors-o la 180 de grade, Dragnea pare mic copil.

 29. USL2=FSN 🖕

 30. domnule Presedinte al natiunii ,va adresam un vibrant mesaj de sanatate si fericire ,alaturi de distinsa Dumneavoastra consoarta .

 31. Acest monument al prostiei – KWI!!!