G4Media.ro

UPDATE: Klaus Iohannis şi-a cerut scuze după ce a spus că „cine…

UPDATE: Klaus Iohannis şi-a cerut scuze după ce a spus că „cine ştie ce înţelegeri secrete face dl Dragnea acolo cu evrei”

UPDATE: Preşedintele Klaus Iohannis le-a cerut scuze celor care s-au simţit ofensaţi de declaraţia privind posibilele „înţelegeri secrete” făcute de „Dragnea cu evrei”. La câteva ore după declaraţia iniţială, Iohannis a spus: „E deplasat să fiu acuzat de antisemitism, e caraghios. Eu sunt lăudat şi laureat de mai multe asociaţii evreieşti. Nu am folosit noţiuni peiorative. Dacă totuşi cineva s-a simţit ofensat, îmi cer scuze faţă de aceştia. Declaraţia mea a fost o întrebare retorică. În nici un caz această întrebare retorică nu a fost cu iz de a jigni comunităţile evreieşti sau statul Israel”.

———–

Preşedintele Klaus Iohannis a amendat dur vizita făcută în Israel de premierul Viorica Dăncilă şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea. „Această vizită pe care o fac are câteva ciudăţenii. Una din ele e că nu au venit la discuţii, nu a plecat doamna premier cu nici un mandat. A vorbit strict pentru Guvern şi nu pentru România”, a spus Iohannis la Bacău.

Preşedintele a mai spus că este îngrijorat de „secretomania acestei plecări”, acuzându-i pe cei doi că au plecat fără să anunţe agenda, obiectivele vizitei şi pentru că au anunţat-o foarte târziu.

Mai mult, Iohannis s-a arătat suspicios în legătură cu scopul vizitei făcute de Liviu Dragnea, spunând că „nu ştiu care sunt dedesubturile acestei abordări, cine ştie ce înţelegeri secrete face dl Dragnea acolo cu evrei. Sper ca după revenire să aibă bunul-simţ să explice ce au făcut acolo”.

Iohannis a amendat şi apariţia în presă a presupuselor stenograme ale discuţiei dintre el şi premierul Dăncilă pe tema invitaţiei la mediere cu BNR. „Discuţii telefonice au fost, dar am urmărit cu amuzament acele aşa-numite stenograme, care stenograme arată mai degrabă ce şi-ar fi dorit PSD-iştii să se discute decât ce s-a discutat”.

Iohannis a făcut declaraţiile după o vizită la Uzina Aerostar Bacău.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. Auci.

    Urât, domnu’ președinte, urât-urât. Mai aveați un pic și-i făceați într-un alt fel…

  2. Dupa ce Iohannis la facut paranoic pe Tariceanu acum il face tradator pe Dragnea. De tuta nu are ce sa spuna, evita pleonasmele

  3. Corectitudinea politica=TEROARE INTELECTUALA=CREIERE SPALATE(VEZI MAI SUS)

  4. Declaratia, in sine, nu este antisemita. Este la limita.

    Dar e declaratie de birt. O spui la bere cu un prieten. N-avea voie s-o faca.

    Scuzele sunt firesti.