G4Media.ro

Klaus Iohannis, la recepția de la Cotroceni: ”Nu ne-am abătut de la…

Klaus Iohannis, la recepția de la Cotroceni: ”Nu ne-am abătut de la drumul nostru în pofida încercării unora de a devia România de la parcusul euro-atlantic/ Anii viitori vor consacra opțiunile de la scrutinele din 2019”

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, în discursul din deschiderea recepției de la Cotroceni prilejuite de Ziua Națională, că anul 2019 a reconfirmat dorința românilor de menține țara pe un traseu euro-atlantic, în pofida unor încercări a devia România din această direcție.

”Unitatea națională a fost de la începuturi indisolubil legată de aspirația pentru un stat de drept veritabil și pentru o societate incluzivă. Prin felul în care românii au apărat democrația, în stradă, dar și în cabina de vot, societatea noastră de astăzi continuă și întărește acest angajament, și îl cere a fi asumat, fără compromisuri, de clasa politică”, a spus președintele Iohannis.

Acesta a adăugat că așteptările celor care au realizat Marea Unire și Revoluția din 1989 încă nu au fost îndeplinite, dar drumul către realizarea acestora a fost păstrat.

”Nu ne-am abătut de la drumul pentru care s-au sacrificat înaintașii noștri, în pofida încercării unora de a devia România de la parcursul său euro-atlantic. Testele dificile la care a supus istoria națiunea noastră greu încercată nu au știrbit deloc din idealurile și aspirațiile românilor. Dimpotrivă, cu fiecare prilej, societatea noastră s-a făcut puternic auzită, și-a afirmat cu tărie voința și dorința arzătoare pentru libertate și democrație”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele a spus că-și dorește ca românii din străinătate să se reîntoarcă acasă unde să găsească ”o Românie funcțională, o țară normală”, care să le ofere șansa unui viitor mai bun și care să le asigure un nivel de trai decent.

”Trecutul nu poate fi schimbat, el poate fi asumat, cu bunele și relele sale. Dar viitorul poate fi desenat așa cum ne dorim, iar 2019 ne-a dovedit din plin acest lucru! Sunt convins că anii următori vor consacra opțiunile atât de clar exprimate de români în scrutinele din acest an!”, a mai spus Iohannis.

Foto: Klaus Iohannis/ presidency.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Nea clause vezi bre ca este nastase acolo stai cu ochii pe el sa nu fure ceva de la cotroceni

 2. si eu imi doresc sa ma intorc acasa de vreo 20 de ani. Insa nu am gasit slujba acolo, nu am gasit nici macar un interes de a se discuta serios despre slujbe printre romanii de acasa care se pricep la toate si nimic. Pentru moment incerc sa construiesc o casa care probabil o sa ma coste mai mult daca cumpar una in SUA iar cu ocazia asta am inteles ca romanii din tara nu au niciun interes sa revenim acasa – de pe cine sa jupoaie bani???

 3. Bășină președinte

 4. Nastase bunul prieten al Președintelui Johannis
  USL 2 in 2020
  Psd+Pnl =Usr.2
  Pentru sceptici, analizați parcursul Președintelui Johannis incepand cu 1 zi a celui de al doilea mandat.

 5. România la parcusul euro-atlantic. Asta e miza si interesul poporului? Cand tara asta nu mai are infrastructura si nici spitale… Mai nou nici cap pe umeri nu mai avem, totul e smart totul e shoping si toti suntem zen. De ce nu se fac legi mai ferme si mai bine punctate in favoarea cetatenilor. Toti sunt shmecheri si se descurca sa faca banu la limita legii. De parca numa de bani ai avea nevoie sa traiesti in lumea asta. Sunt probleme mult mai reale si grave ale acestei tari. La astea de ce nu se iau masuri sa se rezolve. Problema romanului de rand este ca nu stie ce inseamna sa ai o viata normala, cand te duci la doctor sau in alte institutii ale statului sa nu fi batjocorit si jecmanit de bani din toate directiile.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.