G4Media.ro

Klaus Iohannis, întrevedere cu Erdogan, în marja summitului NATO

Administratia Prezidențială

Klaus Iohannis, întrevedere cu Erdogan, în marja summitului NATO

Klaus Iohannis a avut joi o întrevedere cu președintele turc Recep Tayyip Erdoğan, în marja participării la Summitul NATO de la Madrid. Discuțiile au vizat, printre altele, războiul din Ucraina, exportul cerealelor din această țară și intensificarea cooperării în domeniul energiei.

În cadrul discuțiilor, „președintele României a reliefat nivelul foarte bun al relației de Parteneriat Strategic dintre România și Turcia, iar președintele Recep Tayyip Erdoğan a subliniat faptul că cele două țări au o relație foarte puternică”, potrivit unui comunicat de presă al Administrației Prezidențiale. De asemenea, cei doi omologi au salutat nivelul în creștere al relațiilor economice, precum și reuniunea recentă a Comisiei mixte economice.

Totodată, a fost salutată dinamica în creștere a contactelor politice cei doi șefi de stat reconfirmând dorința comună de a organiza în acest an reuniunea Trilaterală la nivel de Președinți România-Polonia-Turcia.

Iohannis și Erdogan au convenit, de asemenea, intensificarea cooperării în domeniul energiei, cu relevanță sporită în actualul context de securitate.

Președintele Turciei a mulțumit pentru sprijinul acordat de România în gestionarea incendiilor de vegetație care au afectat Turcia în cursul anului trecut.

De asemenea, cei doi șefi de stat au abordat situația din Ucraina, precum și perspectivele de evoluție ale războiului declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei, context în care Președintele României a împărtășit evaluarea părții române, inclusiv în urma vizitei efectuate la data de 16 iunie la Kiev, iar Președintele Turciei a informat cu privire la rezultatele demersurilor de mediere pe care le întreprinde.

Un alt subiect important a fost tranzitul cerealelor din Ucraina, președintele Klaus Iohannis prezentând eforturile depuse de țara noastră pentru creșterea capacității de tranzit prin România, potrivit sursei citate.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. A tunat si i-a adunat! Iohannis si Erdogan – doi dusmani ai statului de drept.

    • Hai cucoană că deja mănânci căcat direct din latrină cu bombastica asta de mahala la care te pretezi! Ia mai flit!

  2. – Haideţi fraţilor să ne luăm lumină de la Stambul, cum făceam pe vremea fanarioţilor!
    – Haideţi fraţilor să ne inveţe tovarășul sultan Recep Tayyip Erdoğan meserie! Să facem și noi frumos ca la ei un singur partid și restul ori iobagi ori dușmanii poporului.

  3. 2 dictatori

  4. Durezeu, asa ca doare adevarul?

  5. Domnul care ataca „cucoana” , doare tare adevarul?