G4Media.ro

Klaus Iohannis, despre vila de pe Aviatorilor 86: Este o preocupare electorală…

Sursa foto: G4Media

Klaus Iohannis, despre vila de pe Aviatorilor 86: Este o preocupare electorală a unora. Nu este o chestiune de actualitate. Eu nu am solicitat o locuință pentru când va fi să fie. Nici nu mi s-a oferit

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, întrebat dacă ar accepta să locuiască în vila de la RAAPPS de pe Aviatorilor 86 după încheierea mandatului, că ”este o preocupare electorală a unora” și că nu a solicitat o locuință și nu i s-a oferit.

Întrebat dacă ar accepta să locuiască în vila de la RAAPPS de pe Aviatorilor 86, despre care Recorder și G4Media.ro au dezvăluit că este pregătită pentru Klaus Iohannis după încheierea mandatului, președintele a răspuns:

”Am observat că există o preocupare intensă, dar este o preocupare legată de alegeri. Este o preocupare electorală a unora. Nu este o chestiune de actualitate. Eu nu am solicitat o locuință pentru când va fi să fie. Nici nu mi s-a oferit. Tema este pentru mine una despre care citesc în gazetă”.

Context

Recorder și G4Media.ro au publicat materiale despre faptul că la un imobil de pe Bd. Aviatorilor din București au loc lucrări de amploare, clădirea de aproape 1.300 mp urmând să devină, în final, reședința oficială a lui Klaus Iohannis în calitate de fost președinte al Românei. Cele două canale media au informat că prețul contractului, plătit de RAAPPS, ar fi de 7 (Recorder), respectiv 9 milioane de euro (G4Media.ro)

Ulterior acestor articole, Administrația Prezidențială a negat faptul că Iohannis ar fi depus o cerere pentru a primi acest imobil de lux. După ce, inițial, nu a răspuns unor solicitări de informații pe marginea acestui subiect, pe 29 februarie, Regia a postat pe site un comunicat în care, însă, a evitat să divulge prețul contratului încheiat cu Bog’Art.

O sursă apropiată de situația lucrărilor de pe Bd. Aviatorilor nr. 86 a declarat, pentru G4Media.ro, că firma Bog’Art a lucrat la imobil, fără acte, și înainte de a semna, oficial, pe 26 octombrie 2023, contractul cu RAAPPS și înainte de a obține, o lună mai târziu, aviz de la Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat (ORNISS). Faptul că la imobil exista șantier înainte de octombrie este dovedit și de o captură în Google Maps, al cărui echipament foto a trecut prin fața clădirii în august 2023.

Motivul pentru care părțile nu ar fi semnat mai devreme contractul l-ar fi reprezentat faptul că societatea nu deținea, încă, aviz de securitate din partea ORNISS.

Regia Autonomă ”Administrarea Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) transmite, vineri, că anterior semnării contractului cu Bog Art SRL, a executat în regie proprie lucrări la imobilul situat în Bulevardul Aviatorilor, iar lucrările au constat în desfaceri interioare şi exteriore, dezafectări de instalaţii şi evacuări de moloz şi nu au necesitat acces la informaţii clasificate.

Citește și

EXCLUSIV Contractul de 9 milioane de euro pentru renovarea vilei care ar fi pentru Klaus Iohannis este secretizat de ORNISS / Guvernul Ciucă a emis acum doi ani o Hotărâre referitoare la acest imobil, trecută și ea la secret / Reacția lui Nicolae Ciucă

Vila pentru Klaus Iohannis: cu 6 luni înainte de secretizarea contractului de 9 milioane de euro au fost încheiate alte două acorduri de renovare care sunt publice / Zeci de contracte de lucrări ale RAAPPS sunt nesecrete, inclusiv pentru Palatul Victoria, Vilele Lac 1 și 2

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Bine ar fi sa ramana asa: nici sa ceara (are nu stiu cate case!) nici sa i se ofere! sper sa-l atinga bunul simt macar in al 25-lea ceas!

  2. minte cum respiră rahatul de la cotroceni

  3. Votati PSDLD si vet avea aceeasi scarba aruncata direct in fata. Nu a cerut, doar i s-a pregatit. Nu e de actualitate, dar noi toti vom plati cand acest pesedist imbracat in galben isi va cere vila. Eu votez USR. Cand va aparea un partid mai bun ca ei, voi vota acel partid. Vreau o ranga data la figurat in cuplul FSN-ist PSD-PNL.

  4. „preocupare electorala” zice impostorul… atat poate, asta este candidatul la sec gen al NATO. D-zeule mare!! Pentru acest impostor arogant preocuparea societatii civile despre bataia de joc a banului public este „electorala”. Atat poate el dupa 10 ani de concedii si spalare pe creier a’ le SECU. Ca tot ce i se intampla rau este de natura electorala. Ca daca n-ar fi alegeri, oamenii si-ar plimba linistiti copiii prin parc, bucurosi maxim de renovarile vilelor pentru speciali! Atat poate impostorul asta sa creada si sa zica

  5. Nu ai solicitat, dar vei solicita :))

  6. Dar va fi o chestiune de actualitate

  7. Nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase… dar n-avea și el unde să-și odihnească oasele după atâta muncă pentru România timp de DOUĂ MANDATE…