G4Media.ro

Klaus Iohannis a depus o coroană de flori la Piața Universității în…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Klaus Iohannis a depus o coroană de flori la Piața Universității în memoria victimelor Revoluției din Decembrie 1989 / Dosarul Revoluției, încă nerezolvat

Președintele Klaus Iohannis a depus miercuri o coroană de flori în memoria victimelor Revoluției din Decembrie 1989 la Piața Universității din București, potrivit unui anunț al Administrației Prezidențiale.

La 33 de ani de la Revoluția care a provocat căderea regimului comunist, dosarul crimelor din acel eveniment este încă nerezolvat. Dosarul a fost retrimis în 22 august de Parchetul General la instanță.

În dosarul Revoluției sunt trimiși în judecată și fostul președinte al României Ion Iliescu, fostul vicepremier Gelu Voican Voiculescu și fostul șef al Aviației Militare Iosif Rus.

Context

În 8 aprilie 2019, procurorii Secţiei militare din Parchetul General au trimis în judecată dosarul Revoluției din decembrie 1989, în care Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu, Iosif Rus şi Emil Dumitrescu au fost puși sub acuzare pentru infracţiuni contra umanităţii. Dosarul cauzei cuprinde 3.330 de volume, dintre care 2.030 au fost instrumentate după 13 iunie 2016.

Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis, în 2021, ca dosarul Revoluției să se întoarcă la Parchetul Militar, după ce, în octombrie 2020, Curtea Supremă a exclus mai multe probe depuse de Parchetul Militar la dosar, printre care rapoartele întocmite de SRI și de Comisia parlamentară de anchetă a revoluției care a funcționat în anii 90. Instanța supremă a identificat mai multe probleme de legalitate în investigația procurorilor militari, iar magistrații sunt nevoiți să refacă ancheta la 32 de ani de la evenimentele din 1989.

Ion Iliescu, membru şi preşedinte al C.F.S.N., Gelu Voican Voiculescu, membru C.F.S.N. şi fost viceprim-ministru al Guvernului României, Iosif Rus, fost comandant al Aviaţiei Militare, şi Emil (Cico) Dumitrescu, fost membru CFSN, sunt acuzaţi în dosarul Revoluţiei din decembrie 1989 de infracţiuni contra umanităţii.

Probatoriul administrat, arată Parchetul, a relevat că întreaga forţă militară a României, Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul de Interne – Departamentul Securităţii Statului, precum şi Gărzile Patriotice, începând cu data de 22.12.1989, orele 16:00, s-au pus la dispoziţia Consiliului Frontului Salvării Naţionale şi conducerii acestuia. Din acelaşi moment, grupul de decizie politico-militară al C.F.S.N. a luat deciziile importante cu caracter politic şi militar, urmărind accederea la puterea politică a unui grup preconstituit şi legitimarea politică în faţa poporului român. Cercetările vizează faptul că prin instaurarea unei psihoze generalizate a terorismului ar fi fost create numeroase situaţii de foc fratricid, trageri haotice, ordine militare contradictorii etc.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

 1. S-a dus dis de dimineata, „noaptea ca hotii”, sa nu fie lume, ii e jena nu cumva sa il huiduiasca!
  Dle prezident, ca ce chestie ai depus coroana aia, cand MORTII de la Revolutie(peste 1000) i-ati uitat iar cei RESPONSABILI pentru moartea lor NU au fost identificati nici azi, Dosarul Revolutiei a mucegait prin sertarele procurorilor!
  Rusine!!!

  • Eu nu cred ca lucrurile vor ramane ASA ,ura care se acumuleaza in fiecare ceas este mai puternica ca-n ’89 , mai vizibila ,mai conturata impotriva unei clase politice care n-are nicio legatura cu romanii si Romania.

 2. Le dam pensii speciale ca merita! Fara numar!

 3. In sfarsit si a gasit preocupare la 5 dimineața sa nu l sfâșie romanii. După ce a ” construit ” țară lucrului bine facut, Iuda pune coroane. statul pe care l a eșuat în mandatele sale e la cheremul găștii savonea corbu netejoru . După ce a dat pădurile prietenilor săi austrieci acum numita corbu, presedinta iccj, a dat prescriptia tuturor infractorilor multimilionari din furtul banului public. Pușcărie pe viata, asta ar merita. Huuuuooooo

 4. La ce oră s-a intâmplat ? Că la Metrou, la Eroii Revoluției, s-a simțit dis de dimineață o trepidație ciudată…

 5. Cum se cheamă când sluga călăului varsă lacrimi de crocodil la mormântul victimei?
  Mulțumesc anticipat!

 6. G4media, am postat 2 comentarii, unde sunt?!
  Rusine!!!

 7. daca ar sti cei care au murit ce lepre ne conduc dupa 33 de ani …

 8. Multi neaveniți la comentarii pe subiectul Revoluției. Fiți mai smeriți cand va gândiți la cei ce au murit pentru ca noi sa fim liberi la injurat. Sa va fie rușine!

 9. – Da, să trăiţi! Junta militaromafiotă are tot timpul dreptate! Ia vorbiţi, bă, la comandă! Păi ce?! – La voi libertatea de exprimare înseamnă să fiţi liberi?!

  • Ai dreptate. Reprezint mafia militaromafiota. Este vorba de educație , de cei 7 ani de acasă . Hai acum sa dovedim ca sintem liberi și sa ne înjuram ca la usa cortului unde domiciliezi.

  • Oreliştii dintotdeauna au fost pasionaţi de domiciliile altora, aşa că… mai bine hai să nu! Latră şi tu la altă masă, soldat! Pe loc, repaus!