G4Media.ro

Klaus Iohannis: ”Ar fi o abordare rezonabilă să se meargă cu angajarea…

Klaus Iohannis: ”Ar fi o abordare rezonabilă să se meargă cu angajarea răspunderii pe alegerea primarilor în două tururi”

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat luni că îşi doreşte ca primarii să fie aleşi în două tururi de scrutin, precizând că,  dacă acest lucru nu se realizează de Parlament, ”ar fi o abordare rezonabilă” să se meargă cu angajarea răspunderii.

„Părerea mea este că trebuie să revenim la alegerea primarilor în două tururi. Ştiu că sunt diferite iniţiative legislative în Parlament. Dacă ele nu se realizează în acest sens cred că ar fi o abordare rezonabilă să se meargă cu angajarea răspunderii în Parlament„, a declarat președintele, înainte de şedinţa Adunării Generale a Asociaţiei Municipiilor din România.

„Mesajele pe care le am pentru primarii municipiilor sunt mesaje generale, pe care le voi da şi celorlalţi primari. De exemplu, că îmi doresc ca primarii să fie aleşi în două tururi sau că îmi doresc foarte mult să existe un parteneriat real între administraţia centrală, prin Guvern, şi administraţia locală, astfel încât toţi românii să primească o şansă să trăiască într-o localitate bine pusă la punct. (…) Capitala nu este un oraş bine pus la punct”, a mai spus el.

El a menţionat că „este foarte bine” că a venit şi premierul la această întâlnire, pentru că va exista „un dialog foarte bun”.

Întrebat dacă mai este adeptul descentralizării şi regionalizării, aşa cum era în urmă cu cinci ani, Klaus Iohannis a arătat că discuţiile pe această temă trebuie reluate.

„Da, sunt de părere că trebuie să reluăm discuţiile, dar probabil după alegerile parlamentare, că până atunci vom fi într-o continuă campanie electorală, dar după alegerile parlamentare chestiunile legate de descentralizare trebuie reluate. Sunt foarte multe domenii, foarte multe sectoare unde lucrurile s-au oprit la jumătate şi acest fapt este contraproductiv. În acest fel nu ajutăm nici comunităţile locale care aşteaptă decizii importante, dar nu ajutăm nici administraţia centrală care de multe ori este pusă în situaţia să gestioneze domenii întregi care de fapt nu ar trebui să ţină de administraţia centrală”, a argumentat preşedintele.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Colectati selectiv deseurile si educati-i sa nu le mai dea foc

 2. Si maximum doua mandate… indiferent cat e de competent… Se rodeaza, se stabilesc conexiuni prea stabile… 2 mandate si …. schimbare!

 3. Sunt curios ce mizerii mai vantura fanaticii pluseristi acum, tare cred ca o sa-i vad ca spun ca daca nu erau ei si faceau taraboi nu se mai ajungea la asta

  • Plusereii va paralizeaza gandirea, trollicilor.

  • Dacă nu ar fi făcut USR-ul tărăboi, probabil Ludovique ar fi căzut în păcatul de a pleca urechea la vorbele lui nea Marian Dinte-de-Aur și ale celorlalți lideri locali, cărora alegerea peimarilor intr-un singur tur le cade mănușă. Așa, cu tăraboi la ușa și cu un Președinte conștient de importanța revenirii la două tururi, Ludo nu prea are de ales…

  • Important e sa nu mai fim in situația de a avea primar pe firea cu 15% reprezentativitate, când bucureștenii votanți au fost păcăliți de prestația d-lui Predoiu care susținea că îi ia fața firicai. Dar știți desigur că PNL putea modifica legea și acum 4 ani, dar nu au făcut-o!

 4. Dupa ce l-am urmarit pe Cupsa in seara asta sa vad ce debiteaza, imi dau seama ca din tema alegerilor locale in 2 tururi PNL face doar o mascarada, iar Presdintele – o manipulare.
  Asa ca eu mi-am luat gandul de la 2 tururi.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.