G4Media.ro

Klaus Iohannis: Am propus Guvernului să declare și autostrada Moldovei obiectiv strategic…

Klaus Iohannis: Am propus Guvernului să declare și autostrada Moldovei obiectiv strategic de interes național

Șeful statului a anunţat că, în şedinţa CSAT de marţi, s-a aprobat ca proiectul autostrăzii Ploieşti – Braşov să fie declarat obiectiv strategic naţional, precizând, totodată, că a atenţionat-o pe premierul Viorica Dăncilă că Guvernul încalcă legea privind obligativitatea construirii autostrăzii Moldovei, propunându-i să declare și acest obiectiv unul de interes național.

„În şedinţa CSAT am aprobat ca proiectul autostrăzii Ploieşti – Braşov să fie declarat obiectiv strategic de interes naţional. În acest context, am atenţionat-o pe doamna prim-ministru că, încă de la finalul anului trecut, este în vigoare o lege pe care Guvernul continuă să o încalce şi care prevede obligativitatea construirii autostrăzii Moldovei. Avem o nouă dovadă a incapacităţii acestei guvernări de a dezvolta România. Este deplina responsabilitate a Guvernului de a găsi soluţiile care se impun pentru a putea realiza aceste proiecte prioritare pentru milioane de români, inclusiv posibilitatea declarării şi a acestui obiectiv de infrastructură ca unul strategic de interes naţional, lucru pe care l-am propus foarte concret în ședința CSAT-ului de astăzi”, a declarat Iohannis, la Palatul Cotroceni, după şedinţa CSAT.

Pe 21 iulie premierul Viorica Dăncilă a anunțat intenția guvernului pe care îl conduce de a renunța la construcția autostrăzii Comarnic-Brașov în parteneriat public-privat (PPP) din cauza obstacolelor birocratice și finanțarea integrală a proiectului din fonduri guvernamentale.

Citește integral: Dăncilă renunță la construcția autostrăzii Comarnic – Brașov în parteneriat public-privat: ”În prima ședință de CSAT o declarăm de importanță națională și o construim din fonduri guvernamentale”

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Sa ma scuze concitadinii mei, dar Bucuresti – Brasov nu e obiectiv strategic national ci obiectiv strategic bucurestean.
    Bucuresti-Ploiesti-Buzau-Focsani-Bacau-Neamt-Suceava da, o astfel de autostrada e obiectiv strategic national.

  2. Sa inteleg ca Pitesti – Sibiu cade pe locul 3?! Daca peaca Dacia din Romania?!

  3. Rm Valcea – Sibiu nu?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.