G4Media.ro

Kim Jong Un promite că va dezvolta „mijloace de atac mai puternice”…

Sursa foto: Facebook/ Kim Jong Un

Kim Jong Un promite că va dezvolta „mijloace de atac mai puternice” pentru „a garanta securitatea” Coreei de Nord și pentru „a controla ameninţările şi şantajele imperialiştilor”

Coreea de Nord a anunţat, luni, că liderul Kim Jong Un a promis că va dezvolta mijloace de atac mai puternice, la câteva zile după prima lansare de rachete balistice intercontinentale (ICBM) a ţării în peste patru ani.

”Doar atunci când eşti echipat cu capacităţi de atac formidabile, cu o putere militară copleşitoare care nu poate fi oprită de nimeni, poţi preveni un război, poţi garanta securitatea ţării şi poţi limita şi controla toate ameninţările şi şantajele imperialiştilor”, a precizat Kim Jong Un, citat de presa coreeană de stat, conform The Asscociated Press, citată de News.ro.

Joia trecută (24 martie), Coreea de Nord a lansat noua rachetă balistică intercontinentală Hwasong-17, cu rază lungă de acţiune efectuat, despre care analiştii spun că a fost conceput pentru a ajunge oriunde pe continentul SUA. De la începutul anului, Coreea de Nord a realizat 12 runde de teste cu rachete.

Kim şi-a exprimat hotărârea de a consolida capacitatea de atac a ţării pentru a face faţă ameninţărilor, potrivit Agenţiei Centrale de Ştiri din Coreea de Nord.

Coreea de Nord va dezvolta ”mijloace de atac mai puternice”, a subliniat Kim. De asemenea, liderul Coreei de Nord şi-a exprimat convingerea că statul va ”perfecţiona mai energic strategia de descurajare a războiului nuclear”, potrivit Agenţiei Centrale de Ştiri coreene.

Anunţul sugerează că Coreea de Nord ar putea face lansări suplimentare sau ar putea testa un dispozitiv nuclear după ce îşi va moderniza arsenalul. Astfel, presiunea asupra administraţiei Biden va fi intensificată, în timp ce diplomaţia nucleară stagnează.

Hwasong-17 a zburat la o altitudine maximă de 6.248 de kilometri şi a traversat 1.090 de kilometri în timpul unui zbor de 67 de minute înainte de a ateriza în apele dintre Peninsula Coreeană şi Japonia. Experţii din străinatate au spus că, dacă racheta este lansată pe o traiectorie standard, mai plată decât unghiul abrupt de testare, ar putea zbura până la 15.000 de kilometri, suficient cât să ajungă în orice punct de pe continentul SUA şi nu numai.

Hwasong-17 este arma cu cea mai mare rază de acţiune a Coreei de Nord şi, după unele estimări, cel mai mare sistem de rachete balistice rutiere din lume. Dimensiunea sa (25 metri) sugerează că racheta are rolul de a transporta mai multe focoase nucleare, având în vedere că statul nord-coreean are deja o rachetă balistică intercontinentală cu un singur focos, care ar putea lovi mare parte din SUA.

Luni, Coreea de Sud a reiterat o evaluare anterioară conform căreia există semne că Coreea de Nord restaurează tuneluri demolate anterior la situl său subteran de testare nucleară.

Lee Jong-joo, un purtător de cuvânt la Ministerul Unificării din Seul, a declarat că un test nuclear al Coreei de Nord ar reprezenta ”o ameninţare serioasă” la adresa securităţii internaţionale, iar statul nord-coreean trebuie să oprească imediat orice acţiuni conexe şi să revină la masa negocierilor.

Ultima lansare de rachete balistice intercontinentale a Coreei de Nord au avut loc în noiembrie 2017, anterior lansării rachetei balistice Hwasong-17. De asemenea, ultimul test nuclear a avut loc în septembrie 2017.

Sursa foto: Facebook/ Kim Jong Un

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Da, Psihopatul Planetei când vede că nu este ca el poate fi tentat să folosească arma nucleară. Problema este alta. Ce faci, cedezi teritorii ca să nu dea Psihopatul cu arma nucleară. Atunci ii va veni ideea să intre si in SUA cu același discurs: dacă nu ne lăsați in SUA dam bomba nucleară!

  2. „ca Rusia ar putea realiza o descoperire” – in cazul asta „breakthrough” se traduce fara nicio adaptare: „strapungere”.

  3. nu va bateti capul rusii raman doar cu donbasul majoritar si etnic rus dar care este distrus total de ambele parti in acest moment . ucraina ramane cu restul .

  4. Aoleuuuu nu se poate așa ceva.
    Decreupilă este sub ciolos în sondaje.
    Omul cu listuța e pa .