G4Media.ro

Kim Jong-un, filmat plângând în timp ce le cere femeilor din Coreea…

Captura Facebook

Kim Jong-un, filmat plângând în timp ce le cere femeilor din Coreea de Nord să facă mai mulți copii

Kim Jong-un a fost filmat plângând în timp ce face apel la femeile din Coreea de Nord să aibă mai mulți copii și să îi crească pentru a iubi statul autoritar, scrie cotidianul britanic The Telegraph.

Liderul nord-coreean a fost filmat ștergându-și ochii cu o batistă albă în timp ce se adresa miilor de femei adunate la Reuniunea Națională a Mamelor din Phenian.

Multe femei din public au plâns alături de el în timpul evenimentului atent coregrafiat, primul de acest fel organizat în ultimii 11 ani, pe fondul îngrijorărilor tot mai mari legate de scăderea ratei natalității în Coreea de Nord.

„Oprirea declinului natalității și asigurarea unei bune îngrijiri și educații pentru copii sunt toate afacerile noastre de familie pe care ar trebui să le rezolvăm împreună cu mamele noastre”, a declarat Kim, despre care se speculează că ar avea trei copii.

În timp ce Coreea de Nord dezvăluie puține detalii despre tendințele sale demografice, guvernul Coreei de Sud estimează că rata fertilității în țara comunistă a scăzut constant în ultimul deceniu, ceea ce ar alarma un regim puternic dependent de munca manuală și de serviciul militar.

Ministerul sud-coreean al Unificării a declarat că discursul lui Kim a marcat prima dată când acesta a recunoscut public o scădere a natalității în țara sa.

Potrivit Fondului Națiunilor Unite pentru Populație și Băncii Mondiale, rata de fertilitate din nordul țării se situa în jurul valorii de 1,79-1,8 copii pe femeie în 2020.

Aceasta a scăzut de la valori maxime de 4,05 la sfârșitul anilor 1960 la sub 2,1 la sfârșitul anilor 1990, în urma programelor de control al nașterilor din anii 1970 și 1980 pentru a încetini creșterea demografică postbelică și a unei foamete majore la mijlocul anilor 1990, care se estimează că a ucis sute de mii de persoane.

Cu toate acestea, ea rămâne în continuare mai mult decât dublă față de cea a Coreei de Sud, care îmbătrânește rapid și care a înregistrat anul trecut un minim record de 0,78.

Potrivit rapoartelor din presa de stat nord-coreeană din acest an, țara a introdus un set de beneficii pentru familiile cu trei sau mai mulți copii, inclusiv aranjamente preferențiale pentru locuințe gratuite, subvenții de stat, alimente, medicamente și bunuri de uz casnic gratuite și avantaje educaționale pentru copii.

În timpul discursului său, Kim le-a reamintit mamelor că „sarcina lor revoluționară principală” este de a le insufla „virtuțile socialiste” copiilor lor și de a le insufla loialitatea față de partidul de guvernământ.

„Dacă o mamă nu devine comunistă, îi este imposibil să își crească fiii și fiicele ca fiind comuniști și să transforme membrii familiei sale în revoluționari”, a declarat Kim, citat de agenția de presă de stat KCNA.

Liderul nord-coreean i-a avertizat, de asemenea, pe părinți să elimine influența străină asupra minților tinere, instruindu-i să își trimită copiii să presteze munci grele pentru stat pentru a corecta comportamentele rele care nu sunt „stilul nostru”.

Nu este pentru prima oară când Kim este filmat plângând în public.

În 2020, el a plâns în timp ce își cerea scuze, lucru rar întâlnit, pentru că nu a reușit să ghideze țara izolată prin vremuri economice turbulente la începutul pandemiei.

La începutul acestui an, a lăcrimat la o paradă militară din iulie pentru a marca cea de-a 70-a aniversare a sfârșitului Războiului din Coreea, care a divizat peninsula.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Ma mir cum de nu pocneste odata ca un sac de ca.at acest gun0i bolsevic.

  2. ehh… se sufoca de ras, de fapt

  3. e nevoie de carne de tun

  4. S-a pus de acord cu Putin. Pai daca femeile au sarcina de partid sa faca multi copii (probabil vor fi ajutate mai cu voie, mai fara voie), ce sa mai fie de ele? Fiinte explodate de munca si stres, mai au timp de altceva? Doar sa faca mancare si curatenie toata ziua, sa isi planga mortii, depresive, complet dependende de tati, soti, verisori si partid.

  5. Sa le trimită la Costinești cum veneau suedezele pe vremuri si se rezolva. 🙂