G4Media.ro

Kim Jong Un a ordonat întărirea capacităţilor de apărare ale ţării, după…

Sursa foto: Captură video - YouTube / KOREA NOW

Kim Jong Un a ordonat întărirea capacităţilor de apărare ale ţării, după o întâlnire cheie cu oficiali militari de top

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a ordonat întărirea capacităţilor de apărare ale ţării, după o întâlnire cheie cu oficiali militari de top, a declarat vineri presa de stat, ridicând îngrijorări cu privire la posibila adăugare a armelor nucleare tactice, relatează Reuters, citată de News.ro.

Întâlnirea a fost urmărită îndeaproape din cauza speculaţiilor tot mai mari că Phenianul ar putea efectua primul său test nuclear în cinci ani, despre care oficialii americani şi sud-coreeni au spus că ar putea avea loc „oricând” acum.

Kim a prezidat reuniunea extinsă de trei zile a celei de-a 8-a Comisii Militare Centrale, în care oficialii de rang înalt „au aprobat furnizarea unei garanţii militare pentru consolidarea în continuare a factorului de descurajare a războiului din ţară”, a declarat presa oficială KCNA.

În timpul întâlnirii, Coreea de Nord a făcut o menţiune despre revizuirea planurilor sale de război şi a spus că a decis să-şi întărească sarcinile operaţionale ale unităţilor sale din prima linie cu „un important plan de acţiune militară”.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Sa ii apare de cine ? omu asta e schizofrenic.

    • Este o metodă veche: se atrage atenția asupra unui inamic extern pentru a băga sub preș problemele interne. „N-avem de mâncare pentru că trebuie să cheltuim mult să apărăm țărișoara”, că americanii râvnesc la bogățiile patriei.

  2. Un purice care se crede rege!

  3. Un pericol la adresa păcii și bunăstării vecinilor și nu numai a lor!