G4Media.ro

Kievul intensifică eforturile de a produce propriile arme: A convenit cu două…

Sursa foto: Rachel Yates/U.S. Air Force

Kievul intensifică eforturile de a produce propriile arme: A convenit cu două companii americane să fabrice în comun obuze de artilerie de 155 mm, în Ucraina

Ucraina a convenit cu două companii americane să producă în comun obuze de artilerie vitale de 155 mm, a declarat joi un oficial ucrainean, transmite Reuters, citată de News.ro.

Cererea de cartuşe de artilerie de 155 mm a crescut vertiginos în urma invaziei pe scară largă a Rusiei în Ucraina, în 2022.

SUA şi aliaţii au trimis la Kiev peste 2 milioane de cartuşe şi urmăreau să mărească producţia pentru a reumple stocurile epuizate.

”Avem acorduri cu două companii americane de top pentru a produce în comun în Ucraina muniţie de calibru 155”, a declarat Oleksandr Kamyshin, ministrul ucrainean pentru industriile strategice, în comentarii televizate.

El a spus însă că implementarea acordului va dura ani.

„Pentru a produce calibrul 155, procesul durează minim doi ani, maxim trei. Iar pentru a începe această producţie, avem nevoie de tehnologii pe care partenerii noştri le deţin. Ucraina nu a produs niciodată acest calibru”, a spus el.

Kievul îşi intensifică eforturile de a-şi produce propriile arme, pe fondul îngrijorării că livrările din Occident ar putea să se clatine.

De asemenea, speră că firmele mixte cu producătorii internaţionali de armament pot ajuta la reînvierea industriei sale interne.

Miercuri, preşedintele Volodimir Zelenski a declarat că Kievul nu vrea să se bazeze doar pe ajutorul militar aliat şi îşi propune să devină un donator de securitate pentru vecini în viitor.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...