G4Media.ro

Kievul denunță un „atac terorist planificat” de Moscova, după scurgerile de gaze…

Sursa foto: president.gov.ua

Kievul denunță un „atac terorist planificat” de Moscova, după scurgerile de gaze din Nord Stream

Scurgerile inexplicabile descoperite la gazoductele Nord Stream din Marea Baltică sunt rezultatul unui „atac terorist planificat” de Moscova, a declarat marți Kievul, fără a furniza însă vreo dovadă, potrivit BFM TV.

„Scurgerea de gaz pe scară largă de la Nord Stream 1 nu este altceva decât un atac terorist planificat de Rusia și un act de agresiune împotriva Uniunii Europene”, a declarat consilierul prezidențial ucrainean Mihailo Podoliak, pe Twitter.

Scurgeri inexplicabile deocamdată au fost detectate de autoritățile daneze și suedeze pe gazoductul Nord Stream 1, care a fost oprit de la începutul lunii septembrie, și Nord Stream 2, care nu a fost niciodată pus în funcțiune din cauza lipsei de autorizație ca urmare a invaziei rusești în Ucraina.

„Cel mai bun răspuns la un tiran (…) sunt tancurile pentru Ucraina. În special cele germane…”, a scris el pe Twitter.

 


Potrivit radiodifuzorului național suedez SVT, seismologii au înregistrat explozii în apropierea conductelor Nord Stream în ultimele 36 de ore.

„SVT poate dezvălui că stații de măsurare atât din Suedia, cât și din Danemarca au înregistrat luni puternice explozii subacvatice în aceeași zonă în care au avut loc scurgerile de gaze. ‘Nu există nicio îndoială că este vorba de explozii’, a declarat Björn Lund, profesor de seismologie la Rețeaua seismică națională suedeză, SNSN”, potrivit SVT.

Prima explozie a fost înregistrată în noaptea de luni spre marți, la ora 2.03, iar cea de-a doua la ora 19.04, luni seara.

Avertismentele privind scurgerile de gaz au venit din partea administrației maritime la ora 13.52 și, respectiv, 20.41 luni, după ce navele au detectat bule de gaze la suprafață.

„Cea mai mare (zonă) agită suprafața pe un kilometru diametru. Cel mai mic este un cerc cu un diametru de aproximativ 200 de metri”, a precizat armata daneză. Înregistrarea video publicată a fost înregistrată de un elicopter al marinei.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

12 comentarii

 1. @Ilie de la scularie . .
  Sa tragem apa, a emanat Ilie . .

 2. @ilie

  E doar un punct de vedere.

 3. Esti pro.st de bubui!

 4. Rusia e o țară de infantili penibili. „Te desparți de mine? Nu, eu mă despart de tine”.

 5. exact asta este…un act terorist. rusia e o tara terorista

 6. Tu nu ești Europa, tu ești o lichea rusească mincinoasă. Hai că-ți vine imediat ordinul de încorporare, e un AK ruginit cu numele tău pe el (și o rachetă HIMARS cu dedicație).

 7. cum le stie omul asta! ce destept e in cap!

 8. Asta cu americanii mi se pare o mare aberație. Americanii câștigă oricum că vând mai mult gaz, de ce să-și asume riscuri inutile sabotandu-si aliații?!
  North Stream 2 a fost blocată de nemți și pe North Stream 1 au oprit livrările rușii sub pretextul problemelor cu turbina. Deci practic acum nu s-a schimbat nimic în ceea ce privește livrările.
  Părerea mea e că rușii ei au sabotat-o. Sunt multe motive : sunt disperați că pierd războiul, gaz nu mai aveau de gând să livreze prin ea și într-un an doi oricum n-o să mai vrea Germania, crează ambiguitate ceea ce ajută războiul psihologic, e o amenințare privind conductele prin care se transportă gaz din alte părți.

 9. Daca raneste Rusia, atunci e de bine.

 10. Hai mars ba de aici

 11. Rusii de ciuda ca nu le sunt recunoscute referendumurile si-au bubuit singuri conducta de gaz.

 12. De ce s-o repare? Ca sa poti viziteza tu o conducta-muzeu? Pentru ca gaze nu vor mai livra prin ea foarte curand.