G4Media.ro

Kelemen: În principiu nu sunt de acord ca într-o democrație Guvernul să…

Sursa Foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Kelemen: În principiu nu sunt de acord ca într-o democrație Guvernul să fie condus de militari, dar acum este o situație excepțională, pot accepta în acest moment o astfel de soluție

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, joi, că în principiu nu este de acord ca într-o democrație Guvernul să fie condus de militari, dar acum este o situație excepțională și, prin urmare, poate accepta în acest moment o astfel de soluție.

Kelemen a precizat că în ultimii 50-60 de ani niciun militar în retragere nu a condus un guvern într-o țară democratică.

„Avem o oarecare reținere, dar înțelegem propunerea PNL și dorința de a căuta o soluție rapidă poate nu pe un termen foarte, foarte lung. Suntem deschiși la dialog, vom discuta astăzi cu președintele PNL. Dacă președintele Iohannis îl va desemna pe domnul Ciucă, probabil vom discuta și cu el. Vom vedea care sunt prioritățile dlui Ciucă și să vedem cum dorește să conducă un guvern. Nu avem nimic personal, e un principiu că în condiții normale nu prea sunt guverne conduse de militari, fie și în retragere. Vom lua o decizie în cursul zilei de astăzi. Probabil că mandatul va fi să ne așezăm la masă să găsim o soluție”, a declarat liderul UDMR la Parlament.

Întrebat dacă, așadar, nu exclude să participe la un guvern condus de Nicolae Ciucă, Kelemen Hunor a răspuns: „Nu exclud, bineînțeles. Da, pot accepta în acest moment o astfel de soluție. În principiu nu sunt de acord să fie condus de militari, dar acum este o situație ecepțională. Nu exclud, dar nu cred că asta e cea mai bună variantă într-o democrație”.

„Dacă se formează o majoritate în Parlament, atunci poate funcționa până la alegeri fie ele anticipate sau la termen. Dacă e guvern minoritar, atunci va apărea o moțiune de cenzură la primăvară. Înseamnă că în primăvară, vrei, nu vrei, cei care nu sunt în guvern depun o moțiune de cenzură. În acest moment avem nevoie de un guvern cu drepturi depline”, a mai spus liderul UDMR.

Sursa Foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. Normal, din moment ce ești la guvernare!
  Nu visai niciodată atâta putere cât v-au dat prostii astia de români!!

 2. Consultarile au fost facute de „Primul Robot” ca sa stim cu cine guverneaza udemere !

 3. CE ZICETI DE ASTIA ? OARE CUM TREC PRAGUL ELECTRORAL?

 4. Tu ai accepta și o mătură numai să faci parte din guvern.

 5. In traducere: „Hai mai repede cu investirea ca USL2 are o groaza de furat!”

 6. Javrelor, va bagati peste tot! De 30 de ani mintiti si furati!

 7. Normal… nu poti acuza un militar ca f u r ă

 8. Pentru unii e o placere cand ucid romani.

 9. Ce oportunisti de joasa speta si ungurasii astia de la UDMR – accepta pe oricine si orice care le asigura garantia ca pot barbieri financiar prin Romania .

 10. daca era un militar de la USR ar fi zis ca nu inteleg. dar fiind de la USL – GRIVCO … normal ca intelege

 11. Tovarășe huno bolnav dacă ar exista o justiție cinstită în colonie de sclavagism voi hoți hoți de la conducerea țări și din șparlament după lovitura de stat din 89 trebuia să fiți condamnați la muncă silnică pe viață și confiscarea averilor până la al 10-lea ne-am pentru că toți ați distrus țara tuturor posibilităților și ați transformat-o în colonie de sclavagism gunoaiele nereciclabile ale societății românești

 12. Doamnelor si Domnilor strigati toti in corrr
  M…E UDMR
  M…E UDMR
  M…E KELEMEN

  BAAAA PAI VOI ASTIA DE LA UDMR A-TI FACE ALIANTĂ SI A-TI PUPA TOATE C..U..R….LE DIN ROMÂNIA NUMAI SA FITI SI VOI ACOLO SA VA PLIMBATI CA GLOABELE PRIN PARLAMENT…

  HAI KELEMEN…HAI TATA…APLEACATE PUTIN CA VOR SA TE MACELAREASCA LA FUNDULET ROMÂNAȘI PENTRU CATE FURTURI AI FACUT

 13. Doamnelor si Domnilor strigati toti in corrr
  M…E UDMR
  M…E UDMR
  M…E KELEMEN

  VOI ASTIA DE LA UDMR NU FACETI DECAT SA STRICATI RELATIILE DINTRE OAMENII NORMALI SI SA FACETI IN ASA FEL SA SE CERTE ETNICII MAGHIARI CU ROMÂNIA

  CURAND PREVAD UN VIITOR SUMBRU ACESTUI PARTID UDMR…..

  M….E UDMR …….. M….E LA KELEMEN