G4Media.ro

Kelemen Hunor și Varujan Pambuccian: Trebuie să eliminăm din Constituţie ordonanţele de…

Kelemen Hunor și Varujan Pambuccian: Trebuie să eliminăm din Constituţie ordonanţele de urgenţă

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat marţi că „instituţia ordonanţelor de urgenţă” ar trebui eliminată din Constituţie, cu excepţia situaţiilor extraordinare.

O poziție similară a avut și liderul Grupului parlamentar al minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian, care a subliniat că ordonanţele de urgenţă trebuie limitate strict la situaţiile de urgenţă.

Cei doi au participat la Palatul Cotroceni la ceremonia de semnare, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis, a Acordului Politic Naţional pentru consolidarea parcursului european al României.

„În chestiunea ordonanţelor de urgenţă noi am spus că trebuie să facem un pas mai curajos, un pas mai hotărât şi trebuie să eliminăm din Constituţia României instituţia ordonanţelor de urgenţă. Legiferarea se face în Parlament şi dacă vrem stat de drept, instituţii solide – Parlament, Guvern şi celelalte instituţii – atunci legiferarea trebuie readusă în forul legislativ. De aceea noi considerăm că nu este nevoie de ordonanţe de urgenţă, putem păstra în Constituţie pentru situaţii excepţionale – caz de război, sper că nu va fi cazul niciodată, şi catastrofe naturale -, dar în rest se poate legifera în regim de urgenţă în Parlament, se poate asigura majoritatea pentru legile importante, sigur trebuie voinţă politică şi disciplină. Noi considerăm că în cazul în care se va face amendarea Constituţiei trebuie să dispară instituţia ordonanţelor de urgenţă. Poate reuşim printr-o astfel de amendare a Constituţiei să creştem credibilitatea Parlamentului”, a spus Kelemen Hunor.

„Aş vrea şi eu să subliniez – şi m-a surprins plăcut că UDMR gândeşte în chestiunile acestea aproape la fel ca noi – că problema ordonanţelor de urgenţă despre care noi am discutat la ultimele două revizuiri ale Constituţiei şi atunci nu a sprijinit nimeni ce am propus noi trebuie într-adevăr restricţionată strict la situaţiile care cu adevărat necesită o urgenţă, nu la situaţiile ca până acum în care o ordonanţă de urgenţă repara greşelile făcute în ordonanţa de urgenţă anterioară. Lucrul acesta trebuie să îl facem şi aici trebuie modificată Constituţia în acest sens. (Ordonanţele de urgenţă – n.r.) trebuie restricţionate strict la situaţiile de urgenţă”, a afirmat, la rândul său, și Varujan Pambuccian.

Citește și: Klaus Iohannis, prima reacție după decizia CCR privind revizuirea Constituției: Curtea a validat referendumul / Parlamentul nu va mai putea niciodată să legifereze amnistia și grațierea corupților

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Trebuie eliminate din Parlament locurile acordate din oficiu minorităților. Nu se poate ca vreo câteva zeci de mii de altă etnie să fie reprezentate de 17 parlamentari, iar 4 milioane de români din diaspora doar de 6 parlamentari. Iar ăia 17 să-și bată joc și de funcție și de popor. Ce zici, Pambucciene? că văz că te dai mare democrat acum, după ce-ați votat toate ororile lui Dragnea…

 2. Asta ar fi foarte bine. Felicitari promotorilor!

 3. Cum pregătește fmmudmr debarcarea din alianța hoților și intră ușor pe linia pnl. Aceste zdrențe umane trebuiesc trecute în ilegalitate.

 4. Da, clar, trebuiesc eliminate…d-aia le-ați votat la greu, și unii și alții.
  Acuma…deh, n-ați păpat usturoi, nici gura nu vă pute, nu-i așa ??

 5. Păi …sigur domnilor minoritari, oare ca acu v-ați dat seana cam ce ar fi bine…doar că e cam târziu.
  Voi stați liniștiți pentru că știți ca aveți fotoliile asigurate din oficiu. În rest, demagogie.

 6. Ăștia sunt ca maneliștii din anii 90, ăia care se îmbrăcau ca rockerii, ca depeșarii sau că ca raperii în funcție de gașcă, de context. Aveau în șifonier și geacă de piele cu ținte, și blugi „strimți”, dar și blugi largi, Pyramid de-ăia turcești.

 7. ce texte au udemeristii. baloane de sapun care nu conteaza.
  cand a contat au votat in favoarea infractorilor.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.