G4Media.ro

Kelemen Hunor: România va semna acord cu Ungaria în privința recunoașterii reciproce…

Kelemen Hunor: România va semna acord cu Ungaria în privința recunoașterii reciproce a certificatelor de vaccinare

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, anunță că în cteva zile va fi semnat acordul dintre România și Ungaria, în privința recunoașterii reciproce a certificatelor de vaccinare românești și maghiare, relatează publicația hirado.hu, citând cotidianul Krónika.

Vicepremierul Kelemen Hunor a spus că în cadrul întrevederii dintre miniştrii de externe ai României şi Ungariei, care a avut loc săptămâna trecută, la Gyula, ambele părţi şi-au exprimat intenţia de a încheia acest acord.

„Şi eu am vorbit cu premierul Florin Cîţu despre acest acord, dar a făcut-o şi ministrul de externe Bogdan Aurescu. Prim-ministrul a dat dovadă de deschidere în această privinţă”, a afirmat Kelemen, citat de Krónika.

Deocamdată nu este clară forma prin care va fi adoptat acest acord. Ar putea fi vorba fie de un act interministerial, fie de o hotărâre de guvern, un memorandum sau o notă de afaceri interne.

Kelemen Hunor a mai spus că un astfel de acord cu privire la recunoaşterea reciprocă a certificatelor de vaccinare se referă
numai la libera circulaţie, nu şi la alte drepturi pe care le conferă posesorilor certificatul de imunitate emis în Ungaria sau România.

În acelaşi timp, şeful UDMR a relatat că l-a informat pe Levente Magyar, secretarul de stat pentru relaţiile cu Parlamentul
ungar în cadrul Ministerului Afacerilor Externe din Ungaria, cu privire la faptul că maghiarii din Transilvania care au dublă
cetăţenie şi care deţin un certificat de vaccinare românesc, după ce au fost vaccinaţi în România, nu pot primi un certificat de
vaccinare maghiar, respectiv nu pot beneficia de drepturile care le sunt acordate maghiarilor din Ungaria care au fost vaccinaţi.

 În prezent, pe teritoriul Ungariei pot intra fără carantină, doar cetăţenii maghiari care deţin un certificat de imunitate emis de
autorităţile ungare, adică doar cei care au fost vaccinaţi în Ungaria, excepția vizând persoanele care călătoresc în interes de afaceri sau care petrec maximum 24 de ore pe teritoriul țării.

Până în prezent, Ungaria a încheiat un astfel de acord cu privire la circulaţia liberă în urma recunoaşterii reciproce a certificatelor de vaccinare cu Muntenegru, Serbia, Slovenia şi Bahrain.

Sursa Foto: Libertatea.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

15 comentarii

 1. Ioi, deci vom putea merge la Gellert spa etc. fara carantina, fara testare, sau statul vecin si preten isi va rezerva dreptul de a face testari aleatorii? Sau putem traversa liberi tara vecina spre Becs?

 2. Întrebarea e dacă va recunoaște România valabilitatea certificatelor cetățenilor vaccinați în Ungaria cu Sinovac (vaccinul chinezesc). A drac geopolitica asta

 3. de ce? pai vaccinul chinezesc? pai ala rusesc? ce le recunoastem?

 4. Mai ramane recunoasterea hotiei si coruptiei.

 5. Maghiarii se vaccineaza cu porcarii care si-au dovedit ineficienta in Argentina si Chile, iar noi ar tebui sa ne facem ca ploua de dragul mentinerii colitiei?
  Kelemen este mai rau decat Dragnea. Noroc ca nu are acces la mai multa putere.

 6. Comentati aiurea fiecare cu ce se vaccineaza, cand realitatea este urmatoarea: „De ce sa fie nevoie de acel certificat de vaccinare? Este discriminatoriu + incalca drepturile omului”. Sunteti prea spalati pe creier ca sa vedeti realitatea situatiei, comunismul a fost =0 fata de ce se intampla zilele acestea.

  • Si diploma de bacalaureat nu e discriminatorie? Fara ea ai anumite restrictii, in special pe piata muncii.

  • In articol nu era vorba despre diploma de bacalaureat, dar din moment ce bati campii nu ai inteles mesajul. Poti sa ai 10 clase terminate si sa te apuci de o meserie, nu iti este interzis acest lucru. Aparent nici acele 10 clase nu le ai…

  • John Doe, troll mic de Leningrad, cel care bate câmpii ești tu. Certificatul de vaccinare nu discriminează pe nimeni. Oricine e liber să se vaccineze.
   Deci, fuguța la un centru și imunizează-te că mai are Putin ruble de spart…

 7. Vlad are dreptate, si permisul de conducere e disciminatoriu. Masina merge cu motorina sau benzina (mai nou cu electricitate), nu cu o bucata de plastic.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.