G4Media.ro

Kelemen Hunor, despre votul pe restructurarea Guvernului: UDMR va lăsa coaliţia PSD-ALDE…

Kelemen Hunor, despre votul pe restructurarea Guvernului: UDMR va lăsa coaliţia PSD-ALDE să arate că are majoritate

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat vineri că în cazul în care se face restructurarea Guvernului prin Parlament, formaţiunea pe care o conduce va lăsa coaliţia PSD-ALDE să arate că are majoritate şi va încerca să nu îi încurce nici pe cei din Opoziţie, transmite Agerpres.

„UDMR va lăsa coaliţia PSD-ALDE să arate că are majoritate. Noi nu am luat o decizie, dar eu cred că dacă am votat o dată Guvernul, primul Guvern Grindeanu, după aceea Tudose, o dată Guvernul Dăncilă, a patra oară nu cred că va fi cazul să votăm un Guvern, mai ales că ei au majoritate. Vreau eu să se demonstreze că au majoritate, ei trebuie să adune 233 de voturi, noi încercăm să nu-i încurcăm nici pe cei din Opoziţie, nici pe cei din PSD-ALDE şi de aceea eu cred că dacă se va demonstra că această coaliţie are majoritate, poate reuşim şi noi să stopăm aceste acuzaţii total nefondate că PSD-ALDE stă în voturile noastre şi permanent noi nu ştiu ce şantajăm în dreapta şi în stânga, ceea ce nu este adevărat. Sunt acuzaţii lipsite de orice bază”, a spus Kelemen la RFI, întrebat ce va face UDMR dacă se va ajunge la o restructurare a Guvernului în Parlament.

Liderul UDMR a menţionat că prin restructurarea Guvernului în Parlament nu poţi ocoli preşedintele, pentru că acesta oricum semnează decretele de numire a miniştrilor individual.

„O restructurare, dacă cei care guvernează consideră că ar fi în beneficiul actului de guvernare, se poate face. Au făcut şi alţii, am făcut şi noi, nu ar fi asta o problemă. (…) Premierul ar trebui să decidă dacă restructurează sau nu Guvernul, dacă are argumente, se poate face. Să ocoleşti prin restructurare şi printr-un vot în Parlament preşedintele, din punctul meu de vedere, nu se poate şi oricum nu se va întâmpla, pentru că preşedintele semnează decretele de numire a miniştrilor individual, nu semnează lista. Şi dacă el semnează – hai să spunem – din 27 de miniştri 26 şi la unul spune că ‘nu pot să semnez fiindcă nu consider că e potrivită persoana respectivă pentru funcţia de ministru’, nu se va întâmpla nimic. Te duci la Curtea Constituţională, este un conflict constituţional şi va decide CCR. Această posibilitate încă nu a fost încercată niciodată în România. Eu nu cred că poţi să ocoleşti preşedintele, dacă preşedintele are o convingere fermă faţă de o anumită persoană. Deci, din punctul meu de vedere, nu stă în picioare acest argument, că facem restructurarea doar să ocolim preşedintele. Restructurarea trebuie să o faci dacă ai nevoie să faci actul guvernamental mai performant”, a arătat Kelemen Hunor.

Citește și:

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

15 comentarii

 1. a se citi : vrem si noi un os

  • Asta era cam ieri – alaltaieri, când voci individuale din UDMR ziceau cam ce a zis Humor azi; e cam(foarte) greu sa o mai dea la ‘ntors după interviul asta! Cred că le e teamă că nu mai intra in parlament daca ii mai susțin!

  • la tv, toti zic ca nu ii mai reprezinta udmr, dar in parlament tot iau voturile

  • deci mai pe scurt nu mi-as face iluzii … niciodata nu au dat un semnal ca sunt anti psd.. din contra au mai votat si cot la cot cu ei la justitie.. si tot vor ajunge in parlament

  • Dar, cred că niciodată nu au mai fost așa pe muchie, langa prag..și vin alegerile!

 2. Mr Kelemen, faci o mare confuzie. O TARFA nu santaseaza, o tarfa este platita (sau nu – daca e chiar proasta) pentru serviciile ei. O tarfa nu are principii sau moralitate. (da, exact asa cum UDMR s-a lipit de orice putere, cu orice orientare si cu orice program in Romania). Fara filtre, fara principii, fara moralitate. Doar pay-per-service.
  Deci nu te umfla in pene ca esti jupan peste un partid-santajist ci peste un partid-tarfa. Si asta este foarte clar alegatorilor romani si e din ce in ce mai clar si alegatorilor maghiari.

 3. Santaj UDMR!
  Vor cașcaval inainte de vot.
  Jeguri!

 4. Daca nu-l pot ocoli pe Iohannis nici asa va fi cremos show-ul

  • Eu sincer cred ca CCR nu vrea sa -l serveasca pe Dragnea .Asa simt.

  • La asta m am gândit și eu..nu se apuca el să facă toată tevatura asta cu guvernul, dacă știa că CCR va decide în favoarea lui!

 5. Haida-de ! Până atunci Dragnea îți mai azvârle o ciosvârtă și veți vota cu ambele mâini. Parcă nu vă cunoaștem !

 6. iar merg dragnetti si tericeanu la supt lumina de la licuricii unguri ?

 7. Cam tot ce a facut UDMR de 30 de ani incoace nu a fost nicidecum in interesul maghiarilor ci numai a unor grupuri restranse afiliate partidului.
  Un psd-alde maghiar.