G4Media.ro

Kazahstanul a transferat mai multe „obiective strategice” ale țării „sub protecția” alianței…

Sursa foto: CSTO (en.odkb-csto.org)

Kazahstanul a transferat mai multe „obiective strategice” ale țării „sub protecția” alianței militare conduse de Rusia, care a fost invitată „să restabilească ordinea”

Mai multe „obiective strategice” din Kazahstan sunt păzite de alianţa militară aflată sub conducerea Rusiei şi care a fost invitată ”să restabilească ordinea”, a anunţat duminică preşedinţia kazahă, citată de Reuters, preluat de Agerpres.

„Mai multe obiective strategice au fost transferate sub protecţia contingentului unit de menţinere a păcii al statelor membre ale Organizaţiei Tratatului de Securitate Colectivă (CSTO)”, o alianţă de state ex-sovietice din care face parte şi Rusia, a transmis preşedinţia kazahă într-o declaraţie.

Autorităţile kazahe nu au precizat despre ce obiective strategice este vorba, notează Reuters.

În ultima săptămână, zeci de oameni au fost ucişi, mii au fost reţinuţi, iar clădirile publice au fost incendiate în ţara din Asia centrală, după mai multe zile de proteste violente. Autorităţile au anunţat că 5.800 de oameni au fost arestaţi în legătură cu protestele, inclusiv un „număr semnificativ” de cetăţeni străini”.

Sursa foto: CSTO (en.odkb-csto.org)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

5 comentarii

  1. Problema este să nu li se strice tancurile, că vor sta vreo 20-25 de ani să le repare ca să se poată căra înapoi. Dar cum noi cunoaștem calitatea lui kakaia tehnika…

  2. I-au pacalit si pe aia cu tezaurul.

  3. Problema este grava atita timp cit armata kazaha nu mai raspunde la ordinile sefului statului si acesta spre as securiza functia aduce in tara forte straine . Clanurile kazahe au fiecare forta lor de reprezentare in rindul populatiei si de aici pina la o confruntare intre civili este doar un mic pas . Sa speram ca nu va fi asa .

  4. Adevarata dictatura e in UE, ca ne ia suveranitatea. Noi vrem sa fim suverani cum e Kazahstanul.

  5. Dacă tot te-ai legat de tancuri ar fi bine sa citești puțină istorie, nu că multă ți-ar strica, aflând astfel că rușii au avut unul dintre cele mai bune tancuri din WW2, mă refer la T34, câștigând cea mai mare bătălie de tancuri din istorie contra Panzer-elor naziste la Kursk-Orel.
    La capitolul acesta sunt imbatabili pe plan mondial.