G4Media.ro

Katarina Barley, candidata socialiștilor germani la europarlamentare și ministru al justiției: Condamn…

Katarina Barley, candidata socialiștilor germani la europarlamentare și ministru al justiției: Condamn cu fermitate ceea ce fac guvernul român și partidul nostru soră, fără doar și poate

La întâlnirea cu reprezentanții presei internaționale din Berlin, Katarina Barley, candidata de frunte a social-democraților germani (SPD) la europarlamentare, a condamnat cu fermitate politica PSD din România. Întrebată de Deutsche Welle România dacă poziționarea reținută a SPD față de acțiunile social-democraților români împotriva statului de drept se datorează rațiunilor electorale, Barley, care este și ministru al Justiției în guvernul federal, a declarat:

”Am reacționat în repetate rânduri față de politica dusă de PSD. Frans Timmermans, ‘Spitzenkandidat’ al social-democraților europeni, s-a pronunțat atât de hotărât încât s-a trezit cu o plângere penală în România. Nimeni nu ne poate imputa faptul că nu am fi avut reacții tranșante în ceea ce privește politica partidului social-democrat din România. Cu siguranță vor fi consecințe. Nu știu dacă se va ajunge la o suspendare ca în cazul partidului Fidesz al premierului ungar Orban, în PPE. Aceste decizii sunt discutate de conducerea grupului parlamentar S&D în PE.

Vedem că aceste două cazuri sunt deseori invocate în paralel, PPE aici, noi acolo… Înțeleg acest paralelism din motive de tactică electorală, înțeleg că ni se solicită să reacționăm dur, ceea ce și facem. Dar trebuie să vă spun sincer că aceste două cazuri sunt comparabile doar într-o mică măsură. În Ungaria avem un regim care acționează în afara regulilor statului de drept, atât în interiorul țării cât și în exterior. CSU (Uniunea Creștin-Socială, partidul candidatului PPE, Manfred Weber) l-a invitat pe Viktor Orban în ultimii cinci ani la toate congresele. La noi nu veți găsi pe nimeni care curtează într-o formă sau alta colegele și colegii români sau i-ar invita la vreun eveniment. Iar PPE a reacționat abia după publicarea afișelor cu Jean-Claude Juncker, unul de-al lor.

O spun încă o dată: Condamn cu fermitate ceea ce fac guvernul român și partidul nostru soră, fără doar și poate.”

Sursa Foto: Facebook Katarina Barley

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Du-te fă … Numai vorba e de voi… condamnați pe gură in vreme ce ăștia fură și scapă cu averile furate intregi. Sunteti COMPLICI I hoților din ROmânia cu care sunteți înhăitați in PE:

    • Hai ca deja bati campii. De aia nu rezolvam nimic in tara asta. Ca noi suntem extremisti. Nu a reactionat X cum vrei tu gata e exact ca ailalti. Si din cauza asta ne trezim cu zero in final. Nu e ue vinovata ca prostii de romani sunt hoti. Ca de aia viseaza sa ajunga ca alti hoti de politicieni. Ca vor sa faca la fel.

  2. Bravo, bine spus!

  3. socialismul este cancer

  4. @Andrei

    Cu cât ești plătit să aperi socialismul multilateral dezvoltat european, având in componenta sa gruparea infractorilor PSD? Sunt niste politruci ordinari, cu un discurs duplicitar care „sa caadă bine”, desi in fapte sunt asociati cu gunoaiele Ciumei Rosii din motive electorale evidente. Flit!

  5. Ideologia socialista a provocat multă suferință!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.