G4Media.ro

Kamala Harris: Atenţia noastră trebuie să rămână pe evacuarea din Afganistan. Nu…

Sursa foto: Flickr/ The White House

Kamala Harris: Atenţia noastră trebuie să rămână pe evacuarea din Afganistan. Nu există îndoială că va trebui făcută o analiză solidă a ceea ce s-a întâmplat

Vicepreşedintele american Kamala Harris a declarat luni că SUA trebuie să îşi menţină concentrarea pe evacuarea americanilor şi a afganilor vulnerabili şi ar trebui să fie efectuată o analiză asupra plecării haotice a trupelor americane din Afganistan, potrivit The Associated Press.

Harris a refuzat în mod repetat să răspundă ce crede că ar fi trebuit făcut diferit în legătură cu retragerea.

„Nu există îndoială că va fi şi va trebui făcută o analiză solidă a ceea ce s-a întâmplat, dar acum nu există nicio îndoială că atenţia noastră trebuie să fie îndreptată spre evacuarea cetăţenilor americani, afgani care au lucrat cu noi şi afgani vulnerabili, inclusiv femei şi copii”, a spus vicepreședintele SUA.

Kamala Harris a participat la conferinţă alături de Lee Hsien Loong, prim-ministrul Singapore, după ce au avut o întâlnire de două ore pentru a discura probleme de la răspunsul în faţa pandemiei la securitate cibernetică şi cooperare.

Vizita de săptămâna aceasta a lui Harris în Singapore şi Vietnam este văzută ca primul test real al capacităţii administraţiei Biden de a îşi reasigura aliaţii cheie de determinarea sa.

Premierul Lee a precizat că Singapore este „recunoscătoare” pentru eforturile SUA de a combate terorismul în Afganistan și a fost de acord cu decizia americanilor de a se retrage din țară.

„Ce contează este cum se repoziţionează SUA în Asia Pacific, cum se angajează la nivelul regiunii şi cum continuă lupta împotriva terorismului, pentru că acestea vor determina percepţia ţărilor despre priorităţile globale şi intenţiile strategice ale SUA”, a afirmat Lee.

Aceasta este a doua vizită externă a Kamalei Harris de când a preluat funcţia, în ianuarie, după ce a fost în Guatemala şi Maxic în luna iunie. Va fi pentru prima dată când un vicepreşedinte american ajunge în Vietnam.

Citește și:

Forțe speciale ale SUA, agenți CIA și veterani de război încearcă să-i salveze pe foștii aliați afgani / Talibanii au început vânătoarea celor peste 20 de mii de translatori / Ce este „Dunkerque Digital”

Sursa foto: Flickr/ The White House

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Demisia urgent, asta trebuie sa faceti voi, progresiti ordinari!

  2. cutra asta catarata sus pe valul feminist a aratat deja cit de incompetenta este.
    mars acasa, bitch!