G4Media.ro

Justiția germană începe să aplice sancțiuni celor care compară vaccinarea cu Holocaustul…

Justiția germană începe să aplice sancțiuni celor care compară vaccinarea cu Holocaustul / Un antivaccinist care a postat steaua galbenă pe care scria nevaccinat a primit amendă pentru incitare la ură

Justiția germană este din ce în ce mai interesată de mesajele difuzate de activiștii împotriva restricțiilor de sănătate. În vizorul lor: comparațiile între Holocaust și măsurile de sănătate publică, relatează Courrier International, citată de Rador.

Putem compara restricțiile anti-Covid cu Holocaustul? În Germania, se pune această întrebare, în timp ce mii de manifestanți mărșăluiesc de câteva săptămâni împotriva obligației de vaccinare, unii afișând bannere cu referire la Holocaust.

„Printre cei care protestează în prezent, unii recurg în mod regulat la comparații cinice cu Holocaustul”, relatează „Die Süddeutsche Zeitung”. Își agață „stele evreiești” galbene la gât cu cuvintele „nevaccinat” sau susțin că situația actuală este „asemănătoare cu 1933”.

Multă vreme, justiția germană a rămas tăcută pe această temă, scrie cotidianul de la Munchen. „Investigațiile au fost abandonate. După ce au cântărit argumentele pro și contra, procurorii au conchis, în general, că referirile la Holocaust nu pot fi pedepsite prin lege”. Dar tendința începe să se inverseze. Odată cu proliferarea sloganurilor legate de Holocaust și apariția manifestanților îmbrăcați în prizonierii lagărelor de concentrare, instanțele au devenit mai severe în interpretarea lor.

Ziarul citează mai multe hotărâri recente în acest sens. „În Bavaria, un bărbat de 61 de ani tocmai a fost condamnat pentru că a postat pe un grup de Facebook […] un desen reprezentând intrarea în lagărul de concentrare de la Auschwitz cu o pancartă pe care scrie „Impfen macht frei”, explică cotidianul de stânga. Această inscripție – care înseamnă „vaccinul te face liber” și se referă la celebrul mesaj nazist „munca te face liber” – i-a adus sancțiuni financiare pe o perioadă de 60 de zile, o pedeapsă cu închisoarea comutată în contribuție financiară.

La Berlin, un utilizator care a postat pe rețelele de socializare fotografia unei stele galbene ștampilate „Nevaccinat”, a fost condamnat între timp la sancțiuni financiare pe o perioadă de 80 de zile pentru „incitare la ură”. Potrivit sentinței, comparația dintre persoanele nevaccinate și evrei în timpul Holocaustului „minimizează” gravitatea Holocaustului. Imaginea împărtășită de activist a fost însoțită de mesajul „Vânătoarea de oameni poate începe din nou”.

Curtea Constituțională germană recomandă prudență în astfel de cazuri. La Würzburg, Parchetul a ezitat multă vreme să inițieze acțiuni împotriva a zece manifestanți antivax care au afișat autocolante rotunde și galbene cu inscripția „nevaccinat”. În cele din urmă, a optat pentru acțiune în justiție, „din cauza apropierii de locul istoric al deportării evreilor din Würzburg” și a asemănărilor cu steaua galbenă. Dar o victorie legală nu este asigurată.

Sursa: Courrier international/ Rador/ Traducerea: Rodezia Costea

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. In ce timpuri traim, lumea e mandra de prostia lor . Trist rau ce se intampla cu societatea acum.

 2. Spectacolul incepe cu ministerul adevarului.

 3. In ce timpuri traiam , au ajuns oameni sa fie mandri de pr*stia lor. Se duce in jos societatea..

 4. libertate de opinie, democratie, daca pana acum majoritatea nu si-a dat seama, sunt numai niste sloganuri frumoase, dar neexistente in UE

  • O opnie trebuie baga in seama atunci cand are niste baze. Nu poti sa incepi sa aberezi si sa te astepti sa fi luat in serios. Asta nu inteleg multi la democratie . Cred ca tot ce le iese pe gura trebuie ascultat.

 5. Tocmai ce-a ieșit la iveală ca astia ii parasc pe ai lor (vezi ana franc).
  Nevaccinatii nu se vor turna intre ei, in schimb vaccinatii ii vor turna pe cei care nu și-au făcut boosterul la timp.

  • Exista mai turnatori ca dvs colaboratorii securitatii, din randul carora s-au recrutat propagandistii anti occidentali deghizati in anti vaccinare?

 6. Josnic spectacol cu steaua galbena in piept a acestor snow flakes crescuti cu toblerone si false cauze pe fb.
  Unii chiar sufera de mesianism si cica ne apara drepturile….

 7. Ironie maximă: justiția germană limitează dreptul la libera exprimare cu argumente demne de Volksgerichtshof!

 8. Ce poti cere unui stat extremist ca germanistanul?
  Au condamnat in 2020 o baba de 90 de ani pentru ce a facut in perioada nazista, asta spune tot despre tara asta.
  Pana la momentul ala nu au stiut de existenta babei?
  De ce nu au jedecat-o mai devreme?
  Acum iti da amenda daca compari dictatura medicala cu cea nazista.
  Bravo!!!
  Germanistanul a demostrat inca o data ca este o tara bananiera doar ca are foarte multi bani din comertul cu rusii, in rest este demna de lumea a 3a.

  • Când citesc aceste rânduri nu pot decât sa ma gândesc la România mea, țărișoară noastră Draga. Cum suferă ea săracă și cum nu a avut noroc… de 100x mai rupta-n fund decât Germania asta nenorocita. Of, of

  • Baba aia dacă nu ma insel redacta acte in care scria negru pe alb cati oameni au omorat, cum, etc. Si nu a zis/făcut nimic.

 9. Se vede că nu a percutat mesajul stelei galbene. Inchipuiți în locul ei, un certificat de vaccinare verde. Ce face exact acesta ? Împarte oamenii în două tabere, dar cu semnificație inversă stelei galbene. Cel cu foaia verde este omul recent, cuminte, cel ce respectă poruncile zilnice, care cunoaște ”opinia corectă”. Cum a fost introdusă ? Prin frică !
  Mai încolo puțin, Bill Gates tocmai ne liniștește că pandemie următoare va fi și mai mortală. Frica trebuie transformată în groază ! Și fata cu steaua este de condamnat ?!