G4Media.ro

Justiția americană confiscă arme și petrol aparținând Iranului și destinate rebelilor pro-iranieni…

foto: Departamentul Justiției al SUA

Justiția americană confiscă arme și petrol aparținând Iranului și destinate rebelilor pro-iranieni din Yemen

“Departamentul de Justiție a anunțat astăzi confiscarea cu succes a două cantități mari de arme iraniene, inclusiv 171 de rachete sol-aer și opt rachete antitanc, precum și aproximativ 1,1 milioane de barili de produse petroliere iraniene”, anunță într-un comunicat departamentul de justiție al SUA.

“Marina SUA a confiscat armele de la două nave din Marea Arabiei în timp ce efectua operațiuni de rutină de securitate maritimă. Corpul Gărzii Revoluționare Islamice (IRGC) din Iran, o organizație străină desemnată ca teroristă, a orchestrat transporturile de arme, care erau destinate militanților Houthi din Yemen.

În mod similar, guvernul SUA a confiscat produsele petroliere iraniene de la patru vase cisternă sub pavilion străin în sau în jurul Mării Arabiei, în timp ce se afla în drum spre Venezuela. Aceste acțiuni reprezintă cele mai mari confiscări ale guvernului de transporturi de combustibil și arme din Iran.

Guvernul SUA a vândut produsele petroliere confiscate în conformitate cu o hotărâre judecătorească. Veniturile nete din acea vânzare, 26.681.397,67 USD înainte de dobândă, pot fi direcționate, în întregime sau parțial, către Fondul SUA pentru Victimele Terorismului sponsorizat de stat, acum când cazul s-a încheiat”, se adaugă în comunicat.

“Acțiunile Statelor Unite în aceste două cazuri dau o lovitură răsunătoare guvernului Iranului și pentru rețelele criminale care sprijină Corpul Gărzilor Revoluționare Islamice din Iran”, a declarat procurorul general adjunct Matthew G. Olsen de la Divizia de Securitate Națională a Departamentului de Justiție. “Departamentul de Justiție va continua să folosească toate instrumentele disponibile pentru a combate amenințările reprezentate de organizațiile teroriste și de toți cei care încearcă să dăuneze Statelor Unite și aliaților săi” a mai spus el.

“Aceste două cazuri demonstrează că nu numai că putem perturba capacitatea Corpului Gărzii Revoluționare Islamice de a-și finanța operațiunile prin vânzări de petrol, dar îi putem, de asemenea, zădărnici capacitatea de a folosi veniturile obținute din astfel de vânzări pentru a-și înarma reprezentanții teroriști și a exporta terorismul în străinătate” a declarat procurorul american Matthew M. Graves pentru Districtul Columbia.

foto: Departamentul justiției al SUA

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. that is piracy

  2. După care le vor vinde saudiților

  3. Livrati armele catre ucrainieni