G4Media.ro

Jurnaliştii nu vor mai folosi gratuit parcările publice din Capitală, doar cu…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Jurnaliştii nu vor mai folosi gratuit parcările publice din Capitală, doar cu legitimația de serviciu / Viceprimarul Stelian Bujduveanu spune că nu putea fi verificată legalitatea utilizării gratuite a parcărilor de către jurnaliştii care beneficiază de această scutire

Jurnaliştii vor putea utiliza gratuit parcările publice de utilitate generală, precum şi parcările aferente instituţiilor publice din subordinea Consiliului General al Capitalei doar pe baza unei solicitări adresate Direcţiei de Presă din cadrul PMB.

O hotărâre în acest sens, iniţiată de către viceprimarul general Stelian Bujduveanu, a fost aprobată în şedinţa de marţi a Consiliului General al Capitalei, cu 31 de voturi „pentru”, 17 abţineri şi 2 „împotrivă”, scrie Agerpres.

„În contextul numeroaselor solicitări primite din partea Companiei Municipale Parking Bucureşti, în care se făcea referire la imposibilitatea de a verifica legalitatea utilizării gratuite a parcărilor de către jurnaliştii care beneficiază de această scutire, consider necesară şi oportună aprobarea modificării şi completării HCGMB 305/2016”, arată viceprimarul în referatul de aprobare.

Până acum, jurnaliştii puteau utiliza în mod gratuit parcările publice de utilitate generală de pe teritoriul municipiului Bucureşti doar pe baza legitimaţiei de serviciu.

„Se aprobă utilizarea gratuită de către jurnaliştii care îşi desfăşoară activitatea în municipiul Bucureşti a parcărilor publice de utilitate generală de pe teritoriul municipiului Bucureşti, precum şi a parcărilor aferente instituţiilor/serviciilor publice de interes local din subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti, pe baza solicitării prealabile adresate Direcţiei de Presă din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, semnate şi ştampilate de redactorul-şef sau de directorul instituţiei de presă şi înregistrate la Registratura Primăriei Municipiului Bucureşti”, prevede hotărârea.

Solicitarea va include numărul maşinii şi va fi însoţită de o copie după certificatul de înmatriculare.

Pentru a beneficia de gratuitate, autoturismele utilizate de către jurnaliştii pentru care s-a aprobat solicitarea vor fi înregistrate în sistemul informatic al operatorului serviciului public de administrare a parcajelor aparţinând domeniului public sau privat al Capitalei.

Identificarea autoturismelor care beneficiază de gratuitate se va efectua de către Compania Parking, în baza înregistrărilor efectuate în sistemul electronic al operatorului.

Solicitările jurnaliştilor şi/sau redacţiilor pentru parcare gratuită se vor reînnoi la fiecare 12 luni.

În octombrie 2016, consilierii generali au aprobat o hotărâre în baza căreia jurnaliştii aveau acces gratuit, pe baza legitimaţiei, la programele/proiectele instituţiilor/serviciilor publice de cultură de interes local din subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti. De asemenea, tot pe baza legitimaţiei de serviciu, jurnaliştii puteau utiliza în mod gratuit parcările publice de utilitate generală de pe teritoriul municipiului Bucureşti, precum şi parcările aferente instituţiilor/ serviciilor publice de interes local din subordinea CGMB.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. Pai de ce aveau ei parcari gratuite ?
    Sunt mai speciali cumva ?
    Sau ei sunt buni doar sa urle de altii ?

  2. Bujduveanu nu era ministrul informatiei si digitalizarii , ala cu cloud ul guvernamental? Acum se ocupa si de parcari ?

    • Nu, acela este Burduja. Mai bine căutai pe google decât să pierzi timpul sa scrii un comentariu.

  3. Da’ ce înverșunat e clănțăul ăsta împotriva mașinilor. Parcări noi nema, doar niște dungi trasate la marginea bordurii și cam astea sunt locurile de parcare. Lipsă de viziune, răutatea și prostie cât cuprinde găsești la individul ăsta obscur. Construiește parcări, dezvoltă cu adevărat infrastructura de transport public și după aceea poți înăspri accesul auto… Dar el acționează invers…

  4. Chiar si pentru „jurnalistii” copy paste si google translate?