G4Media.ro

Jurnaliștii Clément Di Roma şi Carol Valade au câștigat premiul Daphne Caruana…

sursa foto: Facebook

Jurnaliștii Clément Di Roma şi Carol Valade au câștigat premiul Daphne Caruana Galizia, cu investigația „Republica Centrafricană sub influenţa Rusiei”

Doi jurnalişti, Clément Di Roma şi Carol Valade, au primit miercuri seară, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Parlamentul European, premiul Daphne Caruana Galizia din 2022 pentru documentarul lor „Republica Centrafricană sub influenţa Rusiei”.

Documentarul lor, o coproducţie a Découpages/Arte G.E.I.E, a fost difuzat iniţial pe Arte Reportage în franceză, germană şi engleză. A fost de asemenea difuzat pe France 24 şi publicat în ziarul Le Monde.

Preşedinta Roberta Metsola a declarat că premierul Daphne Caruana Galizia trimite un mesaj puternic. „Parlamentul European este de partea adevărului şi a justiţiei, a jurnalismului independent. O democraţie puternică are nevoie de o presă puternică. Nu există democraţie fără libertatea presei”, a declarat Metsola, care este malteză.

Între 3 mai şi 1 august 2022, peste 200 de jurnalişti din 27 de state UE şi-au depus poveştile pentru a fi luate în considerare. Unsprezece dintre ele au intrat pe lista scurtă a juriului care a luat decizia.

Carol Valade, care a ridicat premiul, a ţinut să-l dedice celor care şi-au pierdut viaţa făcând această meserie.

„Într-un sens este un mesaj pentru toţi cei care ameninţă libertatea media, în sensul că poţi ucide un jurnalist dar întotdeauna va fi cineva care să îi ducă munca mai departe”, a spus el.

sursa: Agerpres.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Și ce treaba au activiștii mai sus pomeniți cu decedata din poza??