G4Media.ro

Juristul Prefecturii Mehedinți și un director de la Cadastru din Primăria Drobeta…

Juristul Prefecturii Mehedinți și un director de la Cadastru din Primăria Drobeta Turnu Severin au fost prinși în flagrant în timp de luau mită 30.000 de euro

Constantin Vintilă, șeful Serviciului Juridic din Prefectura Mehedinți și membru al Comisiei județene pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor, împreună cu directorul executiv al Direcției Cadastru Fond Funciar din cadrul Primăriei Drobeta Turnu Severin, Cătălin Iancu Preduț, au fost prinși, de către procurorii anticorupție, în flagrant în timp ce luau mită, potrivit unui comunicat al DNA.

Cei doi au fost prinși ieri luând mită 30.000 de euro de la moștenitoarea unui teren de 5.000 de metri pătrați în intravilan, în Drobeta Turnu Severin. Cei doi i-ar fi cerut femeii o bucată de 1.000 de metri pătrați din terenul revendicat, însă până la urmă au primit ieri 30.000 de euro.

Vezi comunicatul DNA mai jos.

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Craiova au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de la data de 10 iulie 2020, a inculpaților:

VINTILĂ CONSTANTIN, șef al Serviciului Juridic din cadrul Instituției Prefectului Mehedinți și membru al Comisiei județene pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită în formă continuată (2 acte materiale), spălarea banilor și complicitate la luare de mită;

PREDUȚ IANCU CĂTĂLIN, director executiv al Direcției Cadastru Fond Funciar din cadrul Primăriei municipiului Drobeta Turnu Severin, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

Inculpatul Vintilă Constantin, în calitatea sus menționată, ar fi cerut și ar fi primit o sumă de bani de la o persoană (martor), pentru a face demersurile administrative pe care le avea în atribuție, astfel încât persoana respectivă să poată intra în posesia unui teren de 5.000 mp în intravilanul municipiului Drobeta Turnu Severin. Persoana respectivă era îndreptățită să intre în posesia suprafeței de teren ca moștenitor, după ce câștigase in instanță dreptul de reconstituire.
Concret, în schimbul banilor, inculpatul Vintilă Constantin ar fi formulat, în numele persoanei îndreptățite, o cerere pentru punerea în posesie cu terenul de 5.000 mp și pentru a-i facilita emiterea unei hotărâri favorabile de către Comisia de fond funciar.

După ce ar fi formulat și depus cererea menționată, inculpatul Vintilă Constantin ar mai fi pretins, în cursul anului 2019, de la aceeași persoană, și cedarea cu titlu gratuit a unei suprafețe de 1.000 de mp pentru sine. În schimb, acesta s-ar fi angajat să asigure eliberarea efectivă a titlului de proprietate și punerea în posesie efectivă cu terenul de 5.000 mp situat în intravilanul municipiului Drobeta Turnu Severin.

Ca urmare a presiunilor constante exercitate de inculpatul Vintilă Constantin în perioada mai – iunie 2020 asupra persoanei îndreptățite, aceasta a încheiat la notar, la data de 9 iunie 2020, un contract de dezmembrare a suprafeței de 5.000 mp teren și de vânzare-cumpărare a unei părți de 1.000 mp de teren către inculpatul Vintilă Constantin. În realitate, contractul respectiv fusese încheiat și autentificat doar pentru a masca bucata de teren de 1.000 mp ce urma sa fie cedată funcționarului, drept mită.

Pentru finalizarea cu succes a procedurii administrative de reconstituire a dreptului de proprietate, și inculpatul Preduț Iancu Cătălin, director executiv al Direcției de Cadastru și Fond Funciar din cadrul Primăriei mun. Drobeta Turnu Severin ar fi pretins de la aceeași persoană, în cursul anului 2019, prin intermediul inculpatului Vintilă Constantin, cedarea cu titlu gratuit a unei suprafețe de 1.000 de mp.

În perioada 1 – 9 iulie 2020, s-ar fi convenit ca, în locul transferării gratuite a bucății de teren de 1.000 mp, inculpatul Preduț Iancu Cătălin să primească efectiv o sumă de bani în numerar – 30.000 de euro.

La data de 9 iulie 2020, pentru sprijinul acordat persoanei îndreptățite la reconstituirea dreptului de proprietate, inculpatul Preduț Iancu Cătălin ar fi primit banii pretinși, respectiv 30.000 de euro, în biroul inculpatului Vintilă Constantin, împrejurare în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Inculpaților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 10 iulie 2020, cei doi inculpați urmează să fie prezentați Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză procurorii au beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție.

Foto: Constantin Vintilă și Cătălin Iancu Preduț / Sursa: jurnaldemehedinti.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

19 comentarii

 1. Le-a cerut voie sa fie pusi sub flagrant? Au fost inregistrati fara voia lor, deci liberi. Sau 3 ani cu suspendare.

 2. Salariul mediu pe economie este cam 3100 lei pe luna, adica aprox 645 euro. 30000 euro e salariul mediu pe 46 de luni, adica aproape 4 ani!!!
  Ce nerusinare! Niciodata Justitia nu va fi suficient de severa cu astfel de specimene!!!

  • soringhe, ce treabă are flagrantul cu pedeapsa care se stabilește la finalul procesului? Dacă vrei ca șpăgarii să fie executați de îndată, mergi în China sau în țările arabe; aici sunt chestii gen drepturile omului, de care lumea își aduce aminte doar atunci când e pusă sub acuzare…

 3. Astia de la DNA zici ca sunt nebuni! Ei nu vor sa inteleaga in ruptul capului aceasta cutuma culturala a poporului roman!

 4. 30.000 EURO EURO!!!!!
  pentru 2 puleti dintr-o prefectura si primarie de judet mai mama lui! Va imaginati cat sunt scorurile in liga mare??

 5. Nu ați specificat din ce partid provin, cine conduce prefectura, ce guvern reprezinta, etc…

 6. stai oleaca mai baiete! sa vezi ce mi ti-l apara avocata lor platita de popor, sa vezi ce necunstituionalitate ii trage cecereu dorneanului de-i merg fulgii…

 7. Aceste lepre corupte au adus Romania in situatia de azi. 30 de ani de conducere a fostilor securisti si comunisti.

  Votacii PSD,Alde,Udmr nu sunt impresionati” toti e hoti maica, astia barim ne da si noua ceva ”

 8. Lasati vrajeala! Il cauta cineva pe dragomir condamnatul si facut scapatul ?
  un pion important in Marele Plan al infractorilor Partidului !

 9. pe pariu ca pana maine sunt liberi si li se va prezenta si scuze?

 10. Mehedinti, Turnu Severin, Oltenia, Teleorman. De ce nu ma mira?
  Penalul e in sangele vostru fanarihotilor.

 11. La Turnu Severin e o mafie mult mai mare ca la Teleorman sa ca la Olt , ma mir ca au cazut astia doi in plasa , marii rechini nu vor fi prinsi niciodata.

 12. Au primit mita „de la mostenitoarea unui teren…” ??
  Evident ca trebuie sa fie vorba de mostenitoarea proprietarului/proprietarei/ proprietarilor acelui teren !

  PS. Mai multa atentie nu strica !

 13. Cristina Novac the child kidnapper

 14. Eu am crezut că au coronavirus când am văzut titlul articolului…

 15. Și uite așa mai fac niscaiva € și justițiabili români (avocat , procurori, jucători)…..și tont așa până devin penzionari speciali.

 16. Eu le urez la multi ani cu executare.
  Nu le va simți nimeni lipsa.
  La beci cu ei!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.