G4Media.ro

Jumătate de milion de francezi sunt așteptați marți să protesteze împotriva creșterii…

Photo by Lionel BONAVENTURE / AFP

Jumătate de milion de francezi sunt așteptați marți să protesteze împotriva creșterii vârstei de pensionare la 64 de ani, într-o ultimă încercare de a opri revizuirea sistemului

Sindicatele franceze vor organiza marţi a 14-a zi de proteste împotriva planurilor guvernului de a creşte vârsta de pensionare la 64 de ani, în ceea ce ar putea fi o ultimă încercare de a exercita presiuni asupra parlamentarilor pentru a renunţa la o lege care este deja în vigoare, transmite Reuters, citată de News.ro.

Decizia preşedintelui Emmanuel Macron de a forţa adoptarea reformei cu ajutorul unor puteri constituţionale speciale a provocat proteste furioase în această primăvară, dar problema a coborât încet pe agenda mediatică, ceea ce a îngreunat mobilizarea sindicatelor. „Protestele au loc de şase luni, este fără precedent”, a declarat Sophie Binet, noul lider al sindicatului dur CGT, la BFM TV. „Există multă furie, dar şi oboseală”, a mai spus ea, adăugând că greviştii resimţeau lipsa salariilor.

Macron se bucură acum de o revenire timidă în sondajele de opinie, după ce a lansat o campanie de PR după adoptarea reformei, în urma căreia a străbătut ţara pentru a se confrunta cu furia publică, dar şi pentru a anunţa mari investiţii în noile tehnologii.

Între 400.000 şi 600.000 de persoane sunt aşteptate să participe la protestele din întreaga Franţă, au declarat autorităţile, ceea ce ar fi în scădere faţă de peste un milion de persoane care au participat la marşuri la începutul acestui an, la apogeul protestelor privind pensiile.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...