G4Media.ro

Judeţul Covasna are cea mai mică rată de promovare din ţară la…

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Judeţul Covasna are cea mai mică rată de promovare din ţară la examenul teoretic pentru permisul de conducere / Prefect: ”Nu pot să înțeleg cum este posibil ca o persoană care a obținut cel puțin 22 de puncte la verificarea din școala de șoferi, să obțină 3-4 puncte la examen”

Doar 32% din cei care dau examenul teoretic pentru obținerea permisului, în județul Covasna, reușesc să îl treacă, anunță We Radio Sfântu Gheorghe.

Într-o conferință de presă susținută joi, prefectul Ráduly István și-a exprimat nedumerirea față de modul în care școlile de șoferi îi pregătesc pe candidați.

„Nu pot să înțeleg cum este posibil ca o persoană care a obținut cel puțin 22 de puncte din 26 posibile la verificarea din școala de șoferi, să obțină 3-4 puncte la examenul teoretic la sediul Serviciului Regim Permise de Conducere, așa cum s-a întâmplat, de exemplu, la examenul din 29 aprilie”, a declarat prefectul.

Acesta a declarat că există în continuare reclamații privind timpii de așteptare între cele două probe pentru obținerea permisului auto, însă unul dintre motive este faptul că unii candidați din municipiul Târgu Secuiesc, spre exemplu, nu se programează mai repede la examen, deși ar avea opțiunea de a susține proba practică la Sfântu Gheorghe, de teama că nu se vor descurca la traseu.

„La examenele din weekend cu mari greutăți s-au ocupat locurile. Teama de a susține proba la Sfântu Gheorghe, în cazul candidaților programați la Târgu Secuiesc, este nejustificată. Permisul de conducere nu se eliberează pentru o zonă anume. Obținerea acestuia presupune că vor dori să iasă din oraș, deci ce mai contează unde dau examenul? Mă bucur că mai multe persoane au înțeles acest lucru, și au obținut permisul de conducere în municipiul reședință de județ. Cei care nu și-au asumat acest risc vor fi nevoiți să își aștepte rândul, pentru că nu vom avea posibilitatea de a împărți polițiștii veniți din alte județe”, a mai declarat Ráduly István.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Nu vreau sa fiu rautacios, dar cred ca motivul este altul. Probabil la scoala de soferi, cursantii invata in limba maghiara si e de inteles pentru ca le este mult mai usor asa, dar la examen, care este on-line, totul se desfasoara in limba romana, moment in care li se rupe filmul.