G4Media.ro

Judecătorii, procurorii și grefierii de la instanțele și parchetele din Mureș au…

Judecătorii, procurorii și grefierii de la instanțele și parchetele din Mureș au donat peste 57.000 de lei Spitalului județean pentru echipamente de protecție

Judecătorii, procurorii și grefierii de la instanțele și parchetele din Mureș au donat 57.577 de lei Spitalului din județ pentru echipamente de protecție, potrivit unui comunicat al Curții de apel Mureș.

“Donaţiile au fost făcute în numele solidarităţii umane, în contextul pandemiei cu Covid-19. Valorile pe care le promovăm şi apărăm, ca oameni, ca magistraţi, ca personal al instanţelor şi parchetelor, adeveresc că trebuie să fim alături unii de alţii, să ne pese de semenii noştri, nu numai prin cuvânt, ci şi prin faptă”, au arătat magistrații.

O parte din sumă a fost utilizată pentru cumpărarea a 450 litri de soluţie dezinfectantă pentru suprafeţe, 500 mănuşi și alte bunuri de uz zilnic pentru spitale. Produsele au fost predate Clinicii Infecţioase I şi Clinicii Chirurgie I din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Uregență Mureș.

Diferenţa de 49.390 lei a fost predată Asociaţiei pentru Spitalul Clinic Judeţean Mureş, fiind destinată achiziţionării unor echipamente medicale de protecţie necesare personalului medical de la Spitalul Clinic Judeţean Mureş, în special de la Clinica Infecţioase I şi de la Clinica Chirurgie I, care tratează bolnavii de COVID-19.

Cu acești bani se vor achiziționa: 30 pulsoximetre, 1.122 combinezoane complete, 160 halate chirurgicale de unică folosinţă și 500 halate chirurgicale ranforsate, de unică folosinţă.

Nici judecătorii din Harghita nu se lasă mai prejos. Cei de la Tribunalul Harghita și de la Judecătoria Miercurea Ciuc strâng bani pentru a ajuta personalul medical de la Secţia Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Harghita.

Context. La începutul anului, Parlamentul a adoptat o lege prin care taie pensiile speciale ale magistraților. Aceștia au adoptat diferite forme de protest și au atacat legea la CCR, de unde se așteapă un verdict.

NOTĂ: Articol publicat în cadrul proiectului ”România ajută!”, realizat de G4Media.ro în parteneriat cu Fundația Konrad Adenauer.

Sursa Foto: Facebook Spitalul Județean Mureș

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Au simțit șobolanii ca lumea sare la gatul lor ca au pensii și salarii nesimțite și acum sanchi fac fapte de solidaritate, banii aia donați reprezinta aproximativ pensia fostului procuror Bălășoiu pe mai puțin de o luna sau salariile a doi judecători pe o luna!