G4Media.ro

Jucătoarele afgane care au câștigat campionatul local de fotbal și componentele lotului…

Jucătoarele afgane care au câștigat campionatul local de fotbal și componentele lotului național de ciclism, salvate de italieni / Cluburi sportive din peninsulă și-au anunțat dorința de a le ajuta pe sportive

Clubul Sampdoria Genoa a anunțat că e dispus să primească în echipa feminină pe jucătoarele afgane care au reușit să ajungă la aeroportul din Kabul și urmează să fie aduse în Italia, anunță Corriere della Sera. Și centrul sportiv de la  Coverciano și-a anunțat dorința de a ajuta sportivii afgani care vor reuși să mai iasă din țară, într-un efort comun în peninsulă de a salva cât mai mulți oameni.

Reprezentanții unui ONG italian, aflați pe aeroportul din Kabul, au transmis ieri că sportivii sunt în siguranță și că așteaptă plecarea spre Italia. ”Fotbalistele din Herat, echipa care a câștigat campionatul de fotbal feminin, și biciclistele din echipa națională au intrat și ele în aeroport. Acum așteaptă în siguranță să vină în Italia. Au hrană și apă”, au relatat reprezentanții ONG-ului care s-au ocupat de cazul lor. Cu toate acestea, deocamdată nu există date certe legate de decolare. Între timp, se așteaptă un alt grup de 30 de persoane, inclusiv zece copii, care reușiseră să intre în aeroport cu câteva ore înainte de atacul de ieri. „Poziția lor a fost comunicată în mod constant parașutiștilor batalionului Tuscania, care au gestionat operațiunile de evacuare din interiorul aeroportului în coordonare cu Ministerul de Externe”, au explicat aceștia.

Italienii relatează că după atacuri domnește haosul în interiorul aeroportului. ”Situația se schimbă de la minut la minut. Sunt cei care încearcă să se adăpostească într-o baracă. Sunt mulți care au reușit să intre, dar nu pot ajunge în zona de evacuare. <Nu vom putea pleca niciodată>, este strigătul lor, acum. Militarii se închid în buncăr, iar zborurile suspendate”, relatează Corriere.

În ultimele zile, și jucătorii echipei naționale au părăsit Afganistanul. Împreună cu alți sportivi – inclusiv cei doi campioni paralimpici care ar fi trebuit să concureze la Tokyo 2020 – au reușit să ajungă în Australia cu sprijinul FIFA și al uniunii mondiale a fotbaliștilor.

Sursa foto: Twitter/ @18airbornecorps

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter