G4Media.ro

Jucătoarea belarusă Arina Sabalenka nu a participat la o conferință de presă…

sursa foto: Facebook/ Aryna Sabalenka

Jucătoarea belarusă Arina Sabalenka nu a participat la o conferință de presă de la Roland Garros după ce anterior a fost întrebată de un jurnalist ucrainean despre relația cu dictatorul Lukașenko: ”Nu mă simt în siguranță”

Jucătoarea belarusă Arina Sabalenka, locul 2 WTA, s-a calificat, vineri, în optimile de finală ale turneului de la Roland-Garros, trecând în turul trei de sportiva rusă Kamilla Rahimova, numărul 82 mondial, scor 6-2, 6-2, transmite News.ro.

Potrivit Le Figaro, Sabalenka nu a participat la conferinţa de presă după meci, cu acordul conducerii turneului. Ea a răspuns doar la câteva întrebări ale reprezentanţilor organizatorilor, fără prezenţa presei.

“De luni întregi răspund la acestr întrebări (n.r. – legate de război) la toate turneele şi am fost foarte clară în privinţa sentimentelor şi opiniilor mele. Nu mă deranjează întrebările, ştiu că trebuie să îi răspund presei la întrebări care nu au legătură cu tenisul meu sau cu meciurile mele. Însă miercuri nu m-am simţit în siguranţă”, a explicat sportiva. “Iar eu trebuie să mă pot simţi în siguranţă atunci când vorbesc cu jurnaliştii, după meciuri. Pentru sănătatea mea psihică şi pentru binele meu am decis să nu mă pun în această situaţie astăzi şi turneul mi-a susţinut decizia. Ultimele zile au fost complicate şi acum trebuie să mă concentrez pentru a juca bine”, a adăugat ea.

După victoria din turul doi de la Roland-Garros, un jurnalist ucrainean i-a pus insistent Arinei Sabalenka întrebări legate de relaţia sa cu Aleksandr Lukaşenko şi de poziţia sa în ceea ce priveşte războiul. Jenată, sportiva nu a vrut să răspundă, în ciuda insistenţelor ziaristului care până la urmă a fost întrerupt de responsabilii de relaţia cu media.

În mod normal, sportivii au obligaţia să se prezinte la conferinţa de presă după meci. Încălcarea acestei reguli atrage amenzi, însă Sabalenka va face excepţie, deoarece a primit acceptul organizatorilor pentru a lipsi.

sursa: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...