G4Media.ro

John Hinckley Jr., bărbatul care a încercat să-l asasineze pe fostul președinte…

Sursa foto: Wikipedia/ United States Federal Bureau of Investigation - FBI Field Office Washington

John Hinckley Jr., bărbatul care a încercat să-l asasineze pe fostul președinte american Ronald Reagan în 1981, pentru a o impresiona pe actrița Jodie Foster, ar putea fi eliberat definitiv în 2022

Bărbatul care a încercat să-l asasineze pe fostul preşedinte american Ronald Reagan în 1981, John Hinckley Jr, pentru a o impresiona pe actriţa Jodie Foster, ar putea fi eliberat definitiv în iunie 2022, relatează AFP, citat de News.ro.

Potrivit unor documente judiciare, un judecător federal a dat luni undă verde unui acord între Departamentul Justiţiei şi John Hinckley, care a fost eliberat dintr-un spital psihiatric în 2016, după 30 de ani de internare.

Regulile controlului său judiciar urmează să fie ridicate în nouă luni, cu condiţia ca el să continue să le respecte şi să rămână „mental stabil”, a precizat judecătorul Paul Friedman într-o audiere amplu relatată de presa americană.

John Hinckley, în prezent în vârstă de 66 de ani, a tras asupra preşedintelui american la ieşirea din Hotelul Hilton, la Washington, la 30 martie 1981.

El a declarat că vrea să o impresioneze pe actriţa Jodie Foster, pe care a văzut-o în filmul „Taxi driver”. Hinckley a fost declarat iresponsabil penal de către justiţie.

Unul dintre gloanţele pe care le-a tras asupra limuzinei blindate l-a atins pe Ronald Reagan în piept şi a trecut pe lângă inimă.

Trei persoane au fost rănite atunci, inclusiv James Brady, la acea vreme un purtător de cuvânt al Casei Albe, care a rămas parţial paralizat şi cu probleme de vorbire.

Sursa foto: Wikipedia/ United States Federal Bureau of Investigation – FBI Field Office Washington

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...