G4Media.ro

Joe Biden va susține discursul prezidenţial în Congres pe 28 aprilie /…

Joe Biden va susține discursul prezidenţial în Congres pe 28 aprilie / În mod tradiţional, evenimentul are loc în primele săptămâni de mandat, dar a fost amânat din cauza pandemiei și a îngrijorărilor privind securitatea Capitoliului

După câteva luni de suspans, preşedintele american Joe Biden a fost invitat marţi să ţină primul său discurs politic în Congresul american pe 28 aprilie, cu puţin înaintea datei simbolice în care se împlinesc 100 de zile de mandat, transmite AFP, citată de Agerpres.

Conform tradiţiei, preşedinta Camerei Reprezentanţilor, democrata Nancy Pelosi, l-a invitat pe preşedintele SUA, într-o scrisoare, să „împărtăşească (viziunea) sa pentru a face faţă provocărilor şi oportunităţilor acestui moment istoric”, în contextul în care administraţia Biden încearcă să scoată ţara din pandemie şi să revitalizeze economia primei puteri mondiale.

Preşedinţii SUA susţin în mod tradiţional acest discurs politic în faţa ambelor camere ale Congresului, care se întruneşte în sesiune extraordinară, în primele săptămâni ale mandatului lor.
În următorii ani, acesta discurs în faţa congresmenilor poartă denumirea: „Discursul despre starea Uniunii”.

De data aceasta, pandemia de COVID-19 şi asaltul asupra clădirii Congresului SUA din 6 ianuarie, precum şi îngrijorările care au urmat cu privire la securitatea Capitoliului, au determinat amânarea acestui eveniment politic.

„În urmă cu aproape 100 de zile, când aţi depus jurământul, aţi jurat cu un spirit plin de speranţă că „vine ajutorul”. Acum, datorită guvernanţei dvs. istorice, care urmăreşte să realizeze o transformare profundă, ajutorul a sosit”, a scris Nancy Pelosi, o aliată apropiată a lui Joe Biden, în scrisoarea de invitaţie.

Nancy Pelosi nu a precizat formatul pe care îl va avea, în mijlocul unei pandemii, acest discurs rostit de obicei în faţa a sute de parlamentari şi invitaţi adunaţi în hemiciclu.

Sursa foto: Joe Biden / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.