G4Media.ro

Joe Biden și Recep Tayyip Erdogan au vorbit la telefon în ajunul…

sursa foto: Wikipedia

Joe Biden și Recep Tayyip Erdogan au vorbit la telefon în ajunul zilei în care SUA ar urma să recunoască genocidul armean, un subiect care stârnește furia Turciei

Departamentul de Stat al SUA a evocat vineri un ”anunţ” aşteptat sâmbătă cu privire la ”genocidul armean”, ceea ce pare să confirme că preşedintele american Joe Biden este pe cale să recunoască acest lucru, relatează AFP.

„În ceea ce priveşte genocidul armean, vă puteţi aştepta la un anunţ mâine”, a declarat adjuncta purtătorului de cuvânt al diplomaţiei americane Jalina Porter. Până acum, guvernul american s-a abţinut să facă referire la genocidul armean.

Preşedintele american Joe Biden a avut vineri o convorbire cu omologul său turc Recep Tayyip Erdogan, a anunţat Casa Albă în ajunul recunoaşterii aşteptate a genocidului armean de către Statele Unite, notează AFP.

Preşedintele SUA şi-a exprimat dorinţa de a construi o ”relaţie bilaterală constructivă”, a indicat Casa Albă într-un scurt comunicat care nu menţionează posibilitatea acestei recunoaşteri care provoacă nemulţumirea Ankarei.

Genocidul armean, recunoscut de peste 20 de ţări şi numeroşi istorici, este contestat de Turcia.

Preşedintele american Joe Biden va recunoaşte oficial genocidul armean în această săptămână cu riscul deteriorării relaţiilor cu Turcia, a scris miercuri presa americană, notează AFP.

Un anunţ în acest sens din partea liderului democrat de la Casa Albă ar urma să fie făcut pe 24 aprilie, dată ce marchează începutul masacrelor armenilor de către Imperiul Otoman în 1915, în timpul Primului Război Mondial, potrivit New York Times şi Wall Street Journal.

Dacă aceste informaţii se confirmă, Joe Biden va fi primul preşedinte american care va face acest lucru.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Wikipedia

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. Bravo, un gest inteligent, lucid si plin de curaj al bideului, culmea ca Europa e plina de turcafleti paraziti economici in loc de refugiati armeni.

 2. Sa inchidem Bosforul, si mai vine Puala pe acolo

 3. Ce are de spusBiden despre masacrarea indienilor,dusa pana aproape de exterminare?Dar despre sclavi?

 4. Ce are de spus Biden despre masacrarea indienilor,dusa pana la exterminare?Dar despre sclavie?

 5. Senilul Biden l-am întrebat pe sultanul Erdogan daca poate recunoaște genocidul armean. Este clar ca buna ziua că SUA este in declin, declin care a început odată cu venirea lui Obama la Casa Alba.

  • Declinul SUA a inceput cu Bush jr, care a inceput 2 razboaie inutile si costisitoare, in acelasi moment in care a taiat taxele. Clinton i-a lasat un surplus bugetar, Bush jr. a bagat SUA in datorii.

   Deci poti sa-ti bagi undeva vrajeala de slugoi mincinos republican.

 6. E timpul ca Erdogan să iasă la pensie. Biden umblă după votul armenilor din SUA că altfel nu-mi explic de când le pasă americanilor de alții. În 2008- 2010 nu le-a păsat nici de-ai lor. Cu cât îi provoacă mai tare pe turci cu atât mai mult va sta Erdogan la putere. Deci administrația Biden continuă mahalageala externă și cam atât.

  • Ce-ti mai plac dictatorii, ti-e dor de o dictatura buna, nu? Ti-e dor de vremea cand nu trebuia sa gandesti pentru tine.

 7. Un gest onorabil sa il recunoasca. Si mai onorabil ar fi ca turci sa il recunoasca si sa faca ‘ mea culpa ‘, dar ei nu sunt in stare si continua aceeasi linie prin politicile lor murdare.

 8. O sută de ani!
  Marile puteri încă ,,se întreabă ” dacă sa ,, recunoască” genocidul asupra 1.5 milioane de oameni.
  Da . Milioane

  In schimb sunt sute de mii de simpozioane si stiri, comemorări despre genocidul facut de hitleriști asupra altui popor.

  Niciodată egali, doar supuși ,, învingătorilor”

  In memoria milioanelor de creștini armeni asasinați de otomani.

 9. adevarul istoric este la mijloc Se spune ca armenii s-au zburlit la turci ceea ce i-a facut pe astia sa ia asemenea masuri care defapt erau normale la acea vreme Acum nu concepem o asemenea practica cu toate ca inca mai sint cazuri izolate dar la o scara mai mica

  • S-au zburlit?

   Și aia s-au supărat de erau sa extermine un popor întreg.

   Si nici nu recunosc asta.
   Că aici e problema, nu cum erau vremurile atunci.