G4Media.ro

Joe Biden respinge concluziile critice dintr-un raport al armatei SUA privind retragerea…

Sursa foto: Flickr / The White House

Joe Biden respinge concluziile critice dintr-un raport al armatei SUA privind retragerea din Afganistan: „Nu, nu asta este ceea ce mi s-a spus” / „Nu exista un moment bun pentru o retragere”

Preşedintele american Joe Biden a respins ferm concluziile unui raport declasificat despre care a scris publicaţia Washington Post şi în care militari criticau modul în care Casa Albă a gestionat retragerea din Afganistan, transmite AFP, citată de Agerpres.

‘Nu, nu, nu aceasta este ceea ce mi s-a spus’, a răspuns Biden joi la un întrebarea unui jurnalist de la NBC despre acest document, care se bazează pe interviuri cu mai mulţi militari. Aceştia reproşează Casei Albe că se aflase ‘în stare de negare’ faţă de ceea ce petrecea în Afganistan, înaintea retragerii haotice din august 2021.

‘Nu exista un moment bun pentru o retragere’ din Afganistan după 20 de ani de război, a dat asigurări preşedintele.

Jurnalistului care îl întreba dacă respinge concluziile raportului, Biden i-a răspuns, într-un interviu din care joi au fost difuzate extrase: ‘Da. (…) Le resping’.

Washington Post a scris joi despre o anchetă internă a armatei americane, document care a fost declasificat şi care, pe 2.000 de pagini, strânge mărturiile a numeroşi militari.

Unii dintre ei reproşează Casei Albe că a ignorat avertismentele armatei şi a descurajat eforturi ale Pentagonului pentru a începe operaţiunile de evacuare înainte de cucerirea capitalei afgane Kabul de către talibani.

Potrivit cotidianului, mărturiile mai vorbesc despre o organizare haotică a operaţiunilor de evacuare a cetăţenilor americani şi colaboratorilor afgani, în faţa unui aflux de cereri formulate de o mulţime de interlocutori – de la Casa Albă, din Congres, din asociaţii de veterani sau din media.

Sursa foto: Flickr / The White House

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Let’s Go Brandon!

  2. SUA a ales raul cel mai mic. Corupția era atât de mare încât disciplina americana nu mai putea face nimic.

  3. Nici el nu mai stie.

  4. brandonii astia de stanga, din toamna o sa spele putina.