G4Media.ro

Joe Biden refuză ca „violența politică să devină norma” în SUA, la…

Joe Biden refuză ca „violența politică să devină norma” în SUA, la un an de la asaltul asupra Capitoliului: „Trebuie să decidem astăzi ce fel de naţiune vom fi”

Preşedintele american Joe Biden refuză ca ”violenţa politică să devină norma” în Statele Unite, indică un fragment, comunicat în avans, al discursului pe care liderul de la Casa Albă îl va pronunţa joi la un an de la asaltul asupra Capitoliului, informează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

”Trebuie să decidem astăzi ce fel de naţiune vom fi. Vom fi o naţiune care trăieşte nu în lumina adevărului, ci în umbra minciunilor? Vom fi o naţiune care acceptă ca violenţa politică să devină norma? Nu ne vom putea permite să devenim acest tip de naţiune”, avertizează Biden, la un an după ce mii de susţinători ai republicanului Donald Trump au încercat să împiedice validarea de către Congres a alegerii democratului Joe Biden în funcţia de preşedinte al SUA.

Cu puţin timp înaintea asaltului asupra Capitoliului din 6 ianuarie 2021, Trump a rostit un discurs în care a pus înfrângerea sa în alegerile prezidenţiale pe seama unei fraude masive.

Un sondaj Reuters/Ipsos arată că 55% dintre alegătorii republicani americani consideră false acuzaţiile lui Donald Trump.

Miercuri, liderul majorităţii democrate din Senat, Chuck Schumer, a afirmat că, deşi acum clădirea Capitoliului este consolidată, democraţia încă este vulnerabilă. ”Insurecţia nu va fi o aberaţie, ci ar putea deveni normă” în cazul în care Congresul nu tratează ”cauzele primare” ale evenimentelor din 6 ianuarie 2021 prin reforme electorale, a subliniat Schumer.

Patru persoane au murit în timpul asaltului asupra Capitoliului, un ofiţer de poliţie a decedat a doua zi în urma ciocnirilor cu manifestanţii, iar alţi patru s-au sinucis. Aproximativ 140 de poliţişti au fost răniţi în timpul acelor evenimente.

Sursa foto: Flickr / The White House

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. look who’s talking! 🤣

  2. e „violenta” cand protesteaza ai lor, e „protest” cand sunt violenti ai nostri.

    • @David
      Ca la noi! Când atacă unii guvernul e manifestație civică când atacă alții Parlamentul e derapaj fascist. Acum depinde daca ești USR sau AUR. 😁